Pravilnik o računovodstvu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Pravilnik o računovodstvu

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Naročila sem Pravilnik o računovodstvu na Zvezi računovodij. Zdaj bi ga rada napisala konkretno za naše podjetje. Ugotavljam pa, da je to zelo obširna zadeva in zanima me ali mali d.o.o.-ji, pri nas je 20 zaposlenih, uporabljate kot osnovo ta pravilnik ali kaj krajšega.
Ko sem bila zaposlena v prejšnjem podjetju je bil pravilnik samo okviren in je imel cca 7 strani, ta od zveze računovodij pa jih obsega okoli 40.
Pravilnik nujno potrebujemo, toda če ga bom želela sama pripraviti v takšnem obsegu, bom potrebovala kar precej časa.
Kakšne so vaše izkušnje, nasveti[:)][8D][;)]

Martika
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Bolj ko boste v pravilniku natančni in bolj ko boste stvari zapisali in razčlenili manj možnosti imate da bi vas inšpektor našel na kakši nepodrobnosti. Res je da so pravilniki zveze dolgi poskušajte iz njih izloščiti bistvo. Mislim da so njihovi pravilniki bolj v oporo, da si svojega lažje napišete. Da vam konec koncev ni potrebno toliko misliti ali to in ono spada v pravilnik ali ne. Pa veliko sreče pri pisanju vam želim in čim prej ga dokončajte.
lp.

Lidija
kana
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kana »

Že nekajkrat sem hotela skrajšati Pravilnik, ki ga omenjaš.
Res je preobširen za mala d.o.o. Če boš uspela sporoči. Veliko uspeha.
Lp.

kana
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

moj jih ima 35...

KAr precej časa gre ja... :mrgreen:
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

hvala za vaša mnenja. Najbolje da zaviham rokave in veselo na (dodatno) delo:D:D8-)

Martika
Odgovori