Dvojno evidentiranje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fuzija
Novinec
Novinec

Dvojno evidentiranje

Odgovor Napisal/-a fuzija »

Zdravo,

Imam dilemo v zvezi z dvojnim evidentiranjem knjigovodskih listin pri enostavnem knjigovodstvu. Za primer vzemimo račun, ki ga izdam stranki in ga poknjižim v KPO (obrazec ALEA 5,47). Če stranka plača z gotovino moram ta isti račun prilagati še evidenci pretokov med podjetjem in gospodinjstvom, če je plačilo na valuto pa gre račun v knjigo KOTO za evidenco terjatve. Podobno je s prejetimi listinami, kar pomeni, da moram poleg originala, ki gre v KPO vedno ustvariti še fotokopijo bodisi za KOTO ali pa Evidenco pretokov. Zanima me, če je takšen način sploh ustrezen in če ni, me zanima kako ostali pokrivate vse zahtevane evidence.

Hvala in lep pozdrav.
L M OBLIKOVANJE
Novinec
Novinec

Re: Dvojno evidentiranje

Odgovor Napisal/-a L M OBLIKOVANJE »

Jaz si ne kopiram računov, ampak napišem na račun KPO in zaporedno številko in v primeru, da je bilo plačano z gotovino napišem še EGP (evidenca pretoka med gosp.in podjetjem) in zaporedno številko, pod katero sem knjižila.
Ne uporabljam ALEA obrazcov, sem si naredila obrazec v Excelu, oziroma sem rahlo priredila že obstoječi, ki sem ga dobila na strani ***** med obrazci.
Zaključni račun mi je naredila računovodkinja in prekontrolirala moje knjiženje, tako da na podlagi tega menim, da delam prav.
Upam, da sem kaj pomagala ...
Lep pozdrav!
Odgovori