transferne cen-LEPO PROSIM

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
VFR
Nov član
Nov član

transferne cen-LEPO PROSIM

Odgovor Napisal/-a VFR »

Prosim, če ima kdo izkušnje - naša matična družba 100% lastnica (iz EU) nam zaračunava "service fee" - kaj vse glede dokumentacije moramo mi kot prejemnik teh računov narediti da zadostimo SLO zakonodaji glede transfernih cen (ali naj bi to dokumentacijo zagotovilo matično podjetje glede na to da mi kot prejemniki nimamo informacij ki jih zahteva 382.člen ZdavP-2 in nimamo informacij za ugotavljanje transfernih cen,....). Lepo prosim če ima kdo izkušnje s tem.
AMBRA
Začetnik
Začetnik

Re: transferne cen-LEPO PROSIM

Odgovor Napisal/-a AMBRA »

Tudi jaz imam podoben primer. Mi naši sestrski držbi iz EU zaračunamo nekaj podobnega kot service fee(management recharge)
Imeli smo že obisk iz davčne, prinesli so nam nek vprašalnik v zvezi s transfernimi cenami na katerega smo morali odgovoriti v 10 dnih. Imamo pa še eno sestrsko družbo v DE, ki prav tako zaračunava mang. rechare in nemška davčna se z višino pribitka na mang. recharge strinja. Mi prav tako nimamo nobene dokumentacije. Mislim, da je vse skupaj precej komlpicirano
Vsekakor sem mnenja, da popvprašate pri matični firmi on bi sigurno morali imeti kako dokumetacijo, čeprav je baje samo v SLO dokazovanje transfernih ceni na strani DZ medtem, ko je v večini držav EU to na strani davčne.

Lp
Odgovori