Podjetje, ki ne izvaja gradbenih storitev in ni zavezanec po 76. a členu, sklene pogodbo z investitorjem za izvedbo raznih inštalacij v zgradbi, ta dela pa odda s podizvajalsko pogodbo v izvedbo podizvajalcu. Kako obračuna DDV podizvajalec podjetju, ki mu je oddalo delo in kako to podjetje izvedbo inštalacij zaračuna investitorju?
Hvala za odgovor!
DDV 76.a člen
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DDV 76.a člen
Vsak ki bu drugemu zaračunal inštalaterske storitve, jih mora zaračunati v skladu s 76. členom, vsak ki prejme tak račun, mora obračunati davek. Ni važno za katero dejavnost ste registrirani, važno je, kaj opravljate. e niste registrirani za 76. člen, se pač registrirajte - pošlje se samo obvestilo preko e-davkov.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: DDV 76.a člen
Naty73
hvala, želela sem samo potrditev mojih trditev, z direktorji so včasih težave in imajo svojo logiko.
hvala, želela sem samo potrditev mojih trditev, z direktorji so včasih težave in imajo svojo logiko.