Imamo manjše podjetje pa sta dva lastnika podjetja. Ali mislite, da sta oba lahko prokurista. Zanima me zato ker sta oba v pokoju in sedaj želita izkoristiti to da se oba prijavita preko sodišča kot prokurista in da se obema obračunava nagrada do minimalne plače in seveda dnevnice in kilometrina.
Mene moti to, da ta d.o.o. ima zaposlena samo 2 delavca ali je davčno vzdržno, da ima še dva prokurista.
PROKURIST V d.o.o.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: PROKURIST V d.o.o.
zakon o gospodarskih družbah:
33. člen
(prokura)
(1) Družba lahko podeli prokuro eni ali več osebam po postopku, določenem v aktu o ustanovitvi.
(2) Družba lahko imenuje enega ali več prokuristov ali prokuristk (v nadaljnjem besedilu: prokurist) tudi samo za podružnico, vendar mora biti to izrecno označeno v registru in pri podpisu prokurista, sicer se šteje, da se prokura nanaša na celo družbo.
33. člen
(prokura)
(1) Družba lahko podeli prokuro eni ali več osebam po postopku, določenem v aktu o ustanovitvi.
(2) Družba lahko imenuje enega ali več prokuristov ali prokuristk (v nadaljnjem besedilu: prokurist) tudi samo za podružnico, vendar mora biti to izrecno označeno v registru in pri podpisu prokurista, sicer se šteje, da se prokura nanaša na celo družbo.
Hvala lepa
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, kako je kaj z odgovornostjo prokurista, če niso poplačane obveznosti (npr. prispevki..), ali ga le-te bremenijo? Kaj pa v primeru, če se prokura prekliče? Ali jo lahko prokurist prekliče brez soglasja direktorja in kako?
Prosim za odgovor in se zahvaljujem.
Lep pozdrav
Mene pa zanima, kako je kaj z odgovornostjo prokurista, če niso poplačane obveznosti (npr. prispevki..), ali ga le-te bremenijo? Kaj pa v primeru, če se prokura prekliče? Ali jo lahko prokurist prekliče brez soglasja direktorja in kako?
Prosim za odgovor in se zahvaljujem.
Lep pozdrav