Zaposlovanje tujca - postopek (preverjanje)

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Sara30
Računovodja
Računovodja

Zaposlovanje tujca - postopek (preverjanje)

Odgovor Napisal/-a Sara30 »

Delavec z osebnim delovnim dovoljenjem se hoče zaposliti pri nas. (smo s.p. z I.D. za DDV) Kakšen je postopek?

Kot jaz razumem najprej prijavim potrebo po delavcu (PD-1) na zavod za zaposlovanje.

Potem grem z obrazcem M1, osebnim delovnim dovoljenjem, pogodbo o zaposlitvi ter potrdilom o začasnem bivanju na zavarovanje in ga tam zavarujem.

S tem se postopek konča in je delavec zaposlen pri nas. Ali prav razmišljam ali sem kaj izpustila.

Hvala
Sara

p.s. Še eno vprašanje. Delavec pri nas da odpoved. Kaj moram storiti? Ga samo odjavim od Zavarovanja z M1/M2 ali je potrebno še kaj storiti?

p.s.s. Še nekaj sem se spomnila. Ali lahko pride do kakršnih koli težav v primeri če delavec z osebnim delovnim dovoljenjem da odpoved pri drugem delodajalcu in se potem zaposli pri nas? npr da mu potem osebno delovno dovoljenje več ne velja ali pa da je to kje z zakonom preprečeno?

Še enkrat hvala
Sara
adut
Super računovodja
Super računovodja

Re: Zaposlovanje tujca - postopek (preverjanje)

Odgovor Napisal/-a adut »

mislim, da je postopek prijave pravilen

za odjavo: odjavite ga in tudi sklep o prekinitvi mu morate izdati

mislim, da je osebno delovno dovoljenje neodvisno od delodajalca in lahko preide delavec k vam, pa tudi če bi imel drugo delovno dovoljenje, je pogoj le, da se v določenem času spet zaposli

o postopku prijave in odjave vam lahko točno povejo na ZZZS, o delovnih dovoljenjih pa na zavodu za zaposlovanje
Odgovori