OBVESTILO DURSA
Moderator: Mirko Zbačnik
OBVESTILO DURSA
Društvo je od DURSA prejelo obvestilo, da "preverja alo so res v obračunu izkazani prihodki samo od nepridobitne dejavnosti". Kaj to pomeni? Ali so to dobila vsa društva, ki so prikazala samo nepridobitno dejavnost? Ali sledi davčna inšpekcija? V prihodkih društva so samo donacije, dotacije in članarine. Delala sem točno po IKS-u, kjer so letos dotacije prikazane kot nepridobitni prihodki - mislim, da je to OK?
slava
Re: OBVESTILO DURSA
Jaz tudi vodim rač. za eno Društvo, ki pa tega obvestila ni prejelo, saj je imelo pridobitne in nepridobitne prihodke.
Menim, da dotacije spadajo med nepridobitne prihodke, tudi jaz sem jih tako upoštevala.
Menim, da dotacije spadajo med nepridobitne prihodke, tudi jaz sem jih tako upoštevala.
Re: OBVESTILO DURSA
DURSu pošljite dopis, v katerem pojasnite vrsto prihodkov IN odhodkov. Saj veste: če članarina pokriva tudi nekatere ugodnosti za člane, potem sorazmerni del članarine spada v pridobitno dejavnost. Odvisno je od tega, kako ste porabili prihodke, ki po svoji naravi sicer štejejo med nepridobitne.