Reklamacija

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Darija123
Nov član
Nov član

Reklamacija

Odgovor Napisal/-a Darija123 »

Pozdravljeni.
Prvič se srečujem s problemom reklamcije. V Nemčijo dobavljamo blago in od 1000 komadov je bil en komad škart zato so nam izstavili račun za 270 € reklamacije in ne samo za en izdelek. Kako jaz sedaj naredim obračunu za DDv.Ali dam to pod 23a kot prejeta storitev iz drugih držav članic ali kako drugače. Ali moram popravljati tudi rekapitulacijsko poročilo.
Prosim za kakršenkoli nasvet

Hvala in lep pozDRAV
Darija
Darija123
Nov član
Nov član

Re: Reklamacija

Odgovor Napisal/-a Darija123 »

Prosim za kakršenkoli namig kako to naredit. Brskala sem po forumu pa ni kakega pravega odgovora.Če še enkrat navedem Mi dobavimo nemškemu davčnemu zavezancu izdelke. Ta jim naprej proda drugi firmi. Ta firma je ugotovila napako na enem izdelku in izdala račun nemškemu davčnemu zavezancu. Ta nemški davčni zavezanec pa je izdal račun (bremenitev za napako) nam. Razmišljam v tej smeri, da mi ni potrebno narediti samoobdavčitve, saj mislim da nam je nemški davčni zavezanec izdal tako račun z njihovim ddv in pri tem profitiral .Ali račun sploh zavedem v DDV knjige ali ne. Res prosim za kakršnokoli pomoč saj delam obračun DDV za mesec julij in bi ga rada dokončala.

lP
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Re: Reklamacija

Odgovor Napisal/-a franca »

Če so vam zaračunali odškodnino za nepolno dobavo, kar lahko sklepamo iz višine njihovega računa, to ni predmet DDV.
Če gre za reklamacijo enega izdelka, pa vi delate popravek dobave s samoobdavčitvijo (v minus).
Po mojem mnenju vam v nobenem primeru ne sme zaračunati nemškega DDV
Odgovori