delovna doba

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
irenatom
Začetnik
Začetnik

delovna doba

Odgovor Napisal/-a irenatom »

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje, ki mi ga je zastalila prijateljica. V njihovem računovodstu imajo firmo, ki je v mirovanju, zaposlenih ni. Zaposleni so bili prijavljeni od 1.1.2001 do 31.12.2004, v vsem tem času delodajalec oz. računovodski servis ni oddajal REK obrazcev, plačilo osebnih dohodkov pa so dobivali v gotovini. Sedaj je vrašanje ali je delavcu priznana delovna doba??? Prispevke, ki jih delodajalec ni plačal pa je dolžan državi ali pač ne?? ali je takrat bila vodena evidenca oddajanja REK obrazcev.

ker to področje ni moje nisem znala podati odgovora zato vas prosim za nasvet

hvala in lep dan želim
Irena
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Re: delovna doba

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Evidenca oddaje REK obrazcev je seveda bila. Ni mi jasno, kako je DURS kar mirno spregledal, da podjetje kljub temu, da ima zaposlene, ne oddaja REK obrazcev. Po vsej verjetnosti še kakšnih drugih obveznosti niso izpolnjevali. Možno pa je seveda, da delavci sploh niso bili prijavljeni. Potem pa težav zaradi REK-ov ni, oni (delavci) pa so stran vrgli tri leta.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Verjetmite mi, da ni to edini primer. V mojem primeru je bilo s strani DURS-a pred leti (nekako v istem obdobju kot v tem primeru) le postavljeno vprašanje, zakaj ni REK obrazcev in zadoščeno je bilo z odgovorom, ker ni bilo izplačila plač. Kaže, da bi morali urgirati zaposleni, ki pa najvećkrat situacije ne poznajo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
irenatom
Začetnik
Začetnik

hvala za odgovore, toda ne vem če so točni, še vedno ne vem ali se delavcem šteje delovna doba v podjetju, ki jih je sicer prijavilo ni pa oddajalo REK obrazcev?? Lastnik tega podjetja bi rad zaprl to firmo, poplačne ima vse dolgove, in če je delavcem priznana delovna doba je ok?? bo pa baje za pokojninske prispevke zaposlnih vložil za vsakega posameznika v neke pokojninske sklade??

res mi ni čisto jasno, vam?? mislite, da bi bila koza cela in volk sit??

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

V kolikor za neko obdobje ni bilo plačila oiroma posredovanih REK obrazcev, mora delodajalec konec leta na obrazcij M4/M8 poročat delovno vsaj delovno dobo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
irenatom
Začetnik
Začetnik

Ja, to so po moje poročali...bom vprašala?? se pravi, da če so imajo priznano delovno dobo, ne pa plačanih pokojninskih prispevkov.

lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Da, doba brez plačanih prispevkov.
Mirko Slika
Odgovori