Prikazovanje plače v dveh delih?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
markobb
Začetnik
Začetnik

Prikazovanje plače v dveh delih?

Odgovor Napisal/-a markobb »

Pozdravljeni, v našem podjetju nam prikazujejo minimalca, ostali del plače ki je nad minimalcem pa nam podjetje prikazuje preko drugega podjetja kot posojilo(zgleda je drugo podjetje registrirano kot za posojila), za katerega na koncu leta dobimo v podpis da nismo dolžni ničesar temu podjetju, da naj bi bili stroški z moje strani poravnani.

Vem da se podjetje stem reši davkov itd, oziroma nam je jasno zakaj to počnejo, samo zdej me zanima kaj mene lahko prileti kot sankcija, je vredu da to podpišem, to je skoraj nuja da se rešim "dolgov" ali že stem dokazem sodelovanje? Vem da v tem primeru baje lahko nasanka tudi delavec ker je ta plačila prejemal?

Prosim za pomoč da mi poveste kaj in kako.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: Prikazovanje plače v dveh delih?

Odgovor Napisal/-a MG »

Seveda lahko prileti sankcija tudi vam.

Če in ko inšpekcija ugotovi tako goljufijo bodo za vsakega posameznika ugotavljali koliko mu je bilo izplačano. Izplačani znesek mu bodo vzeli kot bruto izplačilo. Prišteli ga bodo redni plači in na novo izračunali prispevke in dohodnino. Razliko prispevkov in dohodnine boste morali plačati vi, ker se bo vaš izplačilo smatralo kot bruto za neto.

Poleg tega so pa tudi kazenkae sankcije in sicer bi morali ob dohodninski napovedi prijaviti tudi ta znesek če ga delodajalec ni. Torej se to šteje kot navajanje neresničnih podatkov in davčna utaja za kar pa je predpisana kar velika kazen.

V naši državi je sicer možnost, da bi vas dobili precej majhna ampak možnost vedno je. In takrat vam lahko obračunajo prispevke in dohodnino za 5 let nazaj in vas poleg tega oglobijo.

Svetujem vam, da si poskusite čimprej poiskati drugo sužbo
markobb
Začetnik
Začetnik

Re: Prikazovanje plače v dveh delih?

Odgovor Napisal/-a markobb »

Kako je pa z omenjenim podpisovanjem?
Odgovori