Lepo prosim za pomoč
Smo DDV zavezanec, naš proizvod prepeljemo v Nemčijo (torej blago potuje v EU) v neko prevozno skladišče (naša pariteta FCA Hamburg - neocarinjeno). Kupec na računu je partner iz Rusije. CMR bomo imeli do Hamburga, vendar nimam nobene nemške ID številke, za EUL pa v naši komerciali pravijo, da ne morem dobiti. Zanima me, kaj je z DDV-jem, oziroma katero klavzulo napišem na račun?
Že vnaprej najlepša hvala in lep dan vsem
DDV KLAVZULA
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: DDV KLAVZULA
Če pravilno razumem:
Slovensko blago se proda Rusu brez EU ID za ddv z pariteto "naloženo na prevozno sredstvo" v Nemčiji.
V primeru, da je končni prejemnik rus in je blago dejansko namenjeno v Rusijo bo potrebno to blago izvozno ocarinit - potrebujete EUL;
če pa to blago konča v DE in nimate EU ID prejemnika zaračunate DDV.
lp
Slovensko blago se proda Rusu brez EU ID za ddv z pariteto "naloženo na prevozno sredstvo" v Nemčiji.
V primeru, da je končni prejemnik rus in je blago dejansko namenjeno v Rusijo bo potrebno to blago izvozno ocarinit - potrebujete EUL;
če pa to blago konča v DE in nimate EU ID prejemnika zaračunate DDV.
lp
Re: DDV KLAVZULA
Pozdravljeni
Na Zvezi RFR mi je ga. Zalokar odgovorila, da bi se morali v Nemčiji registrirati in tam obračunati nemški DDV(ker je v nemčiji prenos lastništva). Res pojma nimam, kako to narediti, ker še nikdar nismo imeli takega primera.
Mi lahko kdo pomaga?
Hvala in lep dan
Na Zvezi RFR mi je ga. Zalokar odgovorila, da bi se morali v Nemčiji registrirati in tam obračunati nemški DDV(ker je v nemčiji prenos lastništva). Res pojma nimam, kako to narediti, ker še nikdar nismo imeli takega primera.
Mi lahko kdo pomaga?
Hvala in lep dan