Javna objava letnih poročil - s.p.

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Javna objava letnih poročil - s.p.

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Za moje stranke večkrat primerjam promet konkurentov tudi s pomočjo objavljenih letnih poročil. Tako se mi je primerilo, da za s.p., ustanovljen v sredini leta 2009 ni bilo podatkov.

Kaj bi bil vzrok temu, a se lahko podjetnik samo odloči o tem, ali je mogoče bilanco vložil naknadno, ali je razlog ta (citat iz strani AJPES):
POMEMBNO!

Nadomestila za javno objavo letnega poročila ne plačajo osebne gospodarske družbe in samostojni podjetniki, ustanovljeni v zadnjem poslovnem letu, ki še niso začeli poslovati in v predloženem letnem poročilu ne izkazujejo nobenega podatka. Namesto letnega poročila brez podatkov lahko predložijo AJPES izjavo, da še niso začeli poslovati.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: Javna objava letnih poročil - s.p.

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

ja to poznamo, sem imela tak primer, ampak ko je podjetnik odprl s.p. nekje v decembru, sredi leta pa se mi zdi čudno, da je bilanca še prazna, če ne drugo, so nastali stroški za prispevke :o
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Mogoče si tudi s.p. lahko po novem izbere davčno leto, ki ni enako koledarskemu?
Čeprav mislim, da je nabolj verjetno, da letno poročilo sploh ni bilo oddano.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Enkratna neoddaja še ni sankcionirana, na DURS lahko izkaze priloži, za izbor koledarskega leta s.p.-jev tudi sam še nisem slišal (ali se zanimal).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori