Knjiženje sofinanciranja sklada v d.o.o.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
marjan12
Novinec
Novinec

Knjiženje sofinanciranja sklada v d.o.o.

Odgovor Napisal/-a marjan12 »

Smo družba z omejeno odgovornostjo.Imamo pogodbo o sofinanciranju filma.Denar bo nakazan iz sklada, zato bo imel sklad delež v filmu in to je osnova za delitev prihodka.
Ne vemo kako knjižiti stoške, vplačilo sklada,...
hvala za odgovor.
l.p. Marjan
Modrijan
Novinec
Novinec

Re: Knjiženje sofinanciranja sklada v d.o.o.

Odgovor Napisal/-a Modrijan »

Več dejstev navedite, saj situacija ni jasna. Predvsem kaj je s tem filmom. Ali ste film kupili in sedaj ga delno prodajate. Ali boste vi film naredili, delno pa ga bo financiral tudi sklad poleg vas. In, če prav zastopim, sofinanciranje pomeni, da bo sklad postal solastnik filma. V tem primeru torej ne gre za nepovratna sredstva, ampak gre praktično za prodajno pogodbo. V kolikor bo znesek nakazan pred pričetkom vaše storitve, bo šlo za avans. Stroški, ki nastajajo, so pač stroški vašega podjetja. Ko bo film narejen, bo šlo enostavno za prodajo filma. PRavzaprav gre za avtorsko pogodbo, po zaključku bodo v nekem sorazmernem delu stvarne avtorkse pravice prenešene na sklad.

Ko bo pravna situacija jasna, potem mislim, da ne bo težav s kontiranjem.
marjan12
Novinec
Novinec

Re: Knjiženje sofinanciranja sklada v d.o.o.

Odgovor Napisal/-a marjan12 »

film bomo posneli mi,sklad bo sofinanciral del filma.Jaz mislim da bo film produkt za prodajo.
slad bo nakazal del sredstev.Ostali del bomo financirali mi.
Mislim da bi morali stroške preko leta knjižiti na R 4,konec leta zapreti R 4 in 491/491
nato knjižiti v breme R 6 ali na 00-materialne pravice.Ravno tako narediti ko bi bil film končan.
Tako bi imeli na 00 ali R6 vrednost filma.vsako leto naj bi se knjižila oslabitev 10%.
kam naj knjižimo vplačila sklada,ali na R 9 in to porabimo za oslabitev.

lep pozdrav
Odgovori