Prehod s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
alienhead
Nov član
Nov član

Prehod s.p.

Odgovor Napisal/-a alienhead »

Lepo pozdravljeni,

Sem rahlo v dilemi! Namreč s.p. sem leto nazaj registriral kot študent, kar pomeni, da sem imel do sedaj popoldanski s.p.! Ker sem bil pri študiju neuspešen študija nisem nadaljeval kar pomeni, da sem trenutno brez statusa. Sedaj pa me zanima kaj moram narediti, da spremenim "popoldanski" s.p. v navadnega. V roku enega meseca tudi pričakujem zaposlitev, Kar pomeni, da bom takrat ponovno preoblikoval navadni s.p. v "popoldanskega"! Zanima me tudi kako to poteka. Ali se moram potem odjaviti, da se prijavim nato na zavod da me bo lahko delodajalec zaposlil ali kako. Vsaka informacija bo zelo koristna, ker sem trenutno čisto izgubljen:P

Za vse odgovore se Vam že v naprej zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam!

Lp
matejjj
Nov član
Nov član

Re: Prehod s.p.

Odgovor Napisal/-a matejjj »

Lahko počakaš s popoldanskih s.p.-jem in plačaš normalno 34,67 eur prispevkov in ne rabiš komplicirati. Če pa se ne zaposliš več kot en mesec pa je najbolje da se na ZZZS-ju prijaviš z obrazcem M1/M2 ter plačuješ polne prispevke (okoli 280 eur) ali pa vse to urediš na E-Vem točki. Ko pa se zaposliš pa greš na e-vem točko in se odjaviš z obrazcem m1/m2 na s.p.-ju ter greš še na DURS s pogodbo o zaposlitvi in obrazcem M1/M2 (od nove službe), da si zabeležijo da si res zaposlen in in nato spet plačuješ po 34,67 eur na mesec.

Lp, matej
Odgovori