Pozdrav!
Delavec je bil v bolniški od 30.8.-3.9. Za dva dni v avgustu mi je prinesel bolniški list. Za 3 dni v septembru pa mu zdravnik bolniškega lista noče izdati, ker nima urejene zdravstvene kartice. Kaj naj storim v tem primeru. Naj mu vseeno obračunam bolniško za 3 dni in počakam, da mi naknadno prinese bolniški list, ko si bo uredil kartico, če si jo sploh bo.
Hvala za odgovore!
Obračun bolniške brez bolniškega lista
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Obračun bolniške brez bolniškega lista
kaj pa če si je ne bo? jaz ne bi obračunala, če bo prinesel, pa se naredi poračun, do takrat bi mu pisala pa dopust
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Čaki malo. Kako nima urejene zdravstvene kartice ? Če je zaposlen je zavarovan. Pravica do bolniškega lista izhaja iz osnovnega zavarovanja. Potrjevanja kartic ni več, ker so zdravniki direktno povezani z bazo podatkov. Če nima zdravstvene kartice ( izguba, uničena ) potme naj gre na ZZZS po potrdilo s katerim uveljavlja vse pravice- tudi bolniški list.
Zdravstveno kartico je izgubil, pred enim tednom si je dal delat drugo, vendar je še ni dobil. Drugo bi si moral zrihtat že pred mesecem in pol, ko je nastopil bolniško in ne vem kaj je tako dolgo čakal s tem. Potrdilo ima (tako on pravi, videla ga nisem), vendar mu zdravnik noče dat bolniškega lista samo s tem potrdilom. To pa zato, ker še niti nima izbranega osebnega zdranika, to pa mu lahko uredijo samo s kartico. In dokler nima izbranega osebnega zdravnika mu bolniške ne more zaključit. Predno se je zaposlil pri nas je bil brez zaposlitve, niti ni bil prijavljen na zavodu za zaposlovanje in tako sploh ni bil obvezno zavarovan. Od takrat ko je zaposlen pri nas (več kot 3 leta) pa si še očitno vedno ni uredil vseh stvari.
Potrdilo velja enako kot kartica in zdravnik vpis izbire lahko opravi tudi s potrdilom. Jaz bi na njegovm mestu napisala pritožbo na ZZZS, da mu je zdravnik odklonil storitev na podlagi potrdila . So zelo ažurni in hitro odgovorijo.
Kar se vas tiče bi se z delavcem dogovorila, da mu sedaj obračunate dopust. Ko prinese bolniški list pa date ure dopusta v minus in obračunate bolniško
Kar se vas tiče bi se z delavcem dogovorila, da mu sedaj obračunate dopust. Ko prinese bolniški list pa date ure dopusta v minus in obračunate bolniško