RAVNANJE DURSA

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

RAVNANJE DURSA

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Pozdravljeni. Ne morem si kaj, da ne bi napisala, kar se je zgodilo v zvezi z DURSom. Včeraj smo dobili poziv, da predložimo REK-1 obrazec za enega sedaj že bivšega zaposlenega za avgust 2010. Delavec se je s 01.08.2010 upokojil, tako da v septembru sploh ni prejel plače, ampak le en del pokojnine, ki ni bila obdavčena. Vsak mesec redno oddam REK obrazec (vključno z individualnimi REK obrazci) in NIKOLI ne zamujamo s plačili davkov in prispevkov. zato me je tale poziv z zagroženo kaznijo še toliko bolj razjezil. Zakaj strašijo poštene firme in poštene ljudi, barabam pa pustijo leta, da ne plačujejo prispevkov in s tem oškodujejo zaposlene, pa nihče ne naredi ničesar, tudi če se o tem javno govori :evil: res da se mi je referentka opravičila. In res je, da imam veliko dobrih izkušenj z zaposlenimi na DURSu v zadnjih letih, pa tudi nekaj slabih, ampak takile dopisi me pa res razburijo.
Lep delovni dan želim vsem :)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: RAVNANJE DURSA

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Dopisi DURS-a so pač bolj uradni in kot taki morajo navajati tudi pravne posledice. Neka stranka, ki je sama oddajala obrazce je bila ravno tako opozorjena na neoddajo kontrolnih podatkov kot vi.

Rzumem vašo ogorćenost. Opravljajo svoje delo in sem spada tudi opozarjanje o posledicah neopravljenih dejanj. Bolje bi bilo, da bi vas poklicali, tako je opozorilo bolj prijazno. Za moje stranke me v glavnem pokličejo. Vidite, to ni tako nenavaden "pojav". Kdor dela, da greši - mi je dejal referent, ko sem bil nejevoljen zaradi pomote. Jaz imam zaenkrat kar dobre izkušnje z njimi, večkrat mi z nasveti pomagajo, kolikor je v njihovih močeh. Imajo kar natrpan delovnik. Če imaš prek 1.000 "strank" takšnih in drugačnih jih popolnoma razumem. Saj veste, tudi mi imamo včasih slab dan.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
lauren
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a lauren »

tudi jaz ne obsojam referentov. tako kot mi imajo tudi oni svoje delo in tako kot mi so tudi oni samo ljudje, ki smo pač obsojeni na izvajanje občasnih napak pri delu. mi je všeč, da ko sama naredim kako napako, jo lažje rešim z njihovo pomočjo, so pripravljeni tudi počakati in sodelovati, tako da sama res nimam pripomb. več pripomb pa bi se našlo za vlado in njihove zakone, ampak to pa je že druga tema.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Saj sem se že pomirila. :) Bi pa res lažje sprejela, če bi me referentka poklicala po telefonu in zadevo preverila, kot pa da dobim na mizo poziv.
Kot sem že omenila, imam tudi sam kar nekaj dobrih izkušenj z referentkami na dursu.
Lep dan želim vsem :)
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

"Včeraj smo dobili poziv, da predložimo REK-1 obrazec za enega sedaj že bivšega zaposlenega za avgust 2010. Delavec se je s 01.08.2010 upokojil..."

Prosim, ne zagovarjajte jih s" Kdor dela, greši!"

V gornjem primeru - če jim je glede na prejšnji mesec ta delavec "manjkal", bi smeli (ali morali? - ali nimajo povezave z ZZ in ZPIZ???) poslati kvečjemu vprašanje, kako da zanj niste oddali i-REKa.
Poziv pa je akt strahovlade in to durs zavestno zganja - seveda samo nasproti "ta malim". lp
Odgovori