Pozdrav!
Delavec je bil v septembru 3 dni na bolniški. Ker je izgubil zdravstveno kartico, mi ni prinesel bolniškega lista do takrat ko izplačujemo plače. Govorila sem z njegovim zdravnikom oz. med. sestro, ki mi je zagotovila, da je bil takrat res v bolniški in da takoj ko prinese kartico bo tudi dobil bolniški list. Jaz sem mu potem obračunala bolniško, on pa mi je prinesel bolniški list samo za 2 dni in ne za 3. Najprej je rekel, da bo šel k zdravniku, da mu napiše bolniški lst še za en dan, potem pa si je premislil in rekel, da naj mu za tisti dan napišem kar dopust.
Kaj naj storim v tem primeru? Ali moram popravljat njegovo plačo za nazaj in tudi rek obrazec, ali mu lahko razliko med bolniško in dopustom prikažem kar pri tej plači in kako bi to lahko naredila?
Hvala za odgovore!
bolniška
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: bolniška
Če se vi kot delodajalec s tem strinjate potem popravite plačo v tekočem mesecu.
V minus date ure za 1 dan neupravičeno obračunane bolniške in v + ure dopusta za tisti dan.
V minus date ure za 1 dan neupravičeno obračunane bolniške in v + ure dopusta za tisti dan.