Anortizacija OS

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
BMT
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Anortizacija OS

Odgovor Napisal/-a BMT »

Na mesto računovodkinje v podjetju sem prišla lansko leto. Ker se še vedno učim, včasih naletim na kakšno težavo, ki je ne znam rešiti. Tako sem zdaj naletela na težave, ko bi rada uredila osnovna sredstva. Ko sem si izpisala seznam OS, sem ugotovila, da se nekaj OS še vedno amortizira, čeprav jih sploh več ni v podjetju (npr. gsm aparat). Sedaj pa me zanima, kakšen je postopek, da ta OS odpišem oz. spravim ven iz knjig. A mi lahko kdo poda kakšen nasvet oz. me napoti na kakšen naslov, kjer bi si lahko kaj več prebrala o tem?

Hvala
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Anortizacija OS

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Napravite inventuro, sedaj je ravno pravi čas za to. Pazite na obravnavo manjkov, glede davčne zakonodaje.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
BMT
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a BMT »

No, saj ravno to me zanima. Na katere stvari moram biti pozorna?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pri DDV-ju na poračun, če OS ni bilo v uporabi 5 let, če je manjko na davčno priznanje odhodka.... . Lahko, da je GSM še v uporabi, le da ga ima nekdo od zaposlenih. to vse ugotovite ob inventuri.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori