Odobritev letnega dopusta

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bonboncek
Novinec
Novinec

Odobritev letnega dopusta

Odgovor Napisal/-a bonboncek »

pozdravljeni,
obracam se na vas, ce mi lahko odgovorite naslednje:
ce delavec da delodajalcu zahtevek oz. prosnjo za letni dopust, v kolikem casu mu mora delodajalec odgovoriti. ali se smatra, da je dopust potrjen, ce delavec ne dobi nobenega odgovora od delodajalca?

hvala za odgovore

lep dan
20RUPELOD
Začetnik
Začetnik

Re: Odobritev letnega dopusta

Odgovor Napisal/-a 20RUPELOD »

Višina letnega dopusta je določena v pogodbi o zaposlitvi. Tam bi naj tudi pisalo, kako in kdaj se ga koristi (če ima delodajalec kakšne omejitve) npr.kolektivni dopust. Tudi to naj bi pisalo koliko dni pred predvidenim koriščenjem dopusta mora delavec delodajalca s svojo namero seznaniti.
Drugače pa si poglejte še Zakon o delovnih razmerjih 163. člen, ki govori o izrabi letnega dopusta in pa kolektivno pogodbo, ki velja za vas.
Lep dan, Monika.
bonboncek
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a bonboncek »

ne rabim podatka kako se doloca dopust... to mi je jasno...hvala vseeno
zanima me v kolikem casu mora delodajalec odgovoriti na namero o dopustu? ali se njegov molk steje za strinjanje? v zakonih nisem nikjer zasledila tega podatka in tudi v kolektivni pogodbi tega ni zaslediti.

hvala
20RUPELOD
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a 20RUPELOD »

Pri normalnih odnosih med delovci in delodajalci, naj to ne bi bil problem. Pri nas molk pomeni: "Pa pojdi, če že moraš... :roll: "
Če pa je tu kakršnokoli navzkrižje, pa je vseeno bolje prijazno povprašati, če dogovor drži. Delovna mesta so danes dragocena :|
Pa brez zamere.
Lep dan, Monika.
Odgovori