Refundacija

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
capa1
Računovodja
Računovodja

Refundacija

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Imamo krvodajalca, ki je daroval decembra 2010 kri in dobil potrdilo za en dan. Zdaj sem na ZZZS odkrila obrazec za refundacijo . Za leto osnove sem dala 2009 in šla izračunat koliko je imel ta delavec izplačil v letu 2009 (plače od dec.08 do nov.09). Tako sem dobila višino bruto plač, jih delila z opravljenimi urami in dobila urno osnovo za delo - bruto.
Ko to uro vstavim v obrazec, se mi avtomatsko izračunajo vsi prispevki ter končni znesek za refundacijo.
Zdaj pa problem :sjezen: .
Pri obračunu plač pa mi pod refundacijo pride drugačen - nižji znesek kot ga zahtevam (cca 20 eur za 8 ur). Ali sem pravilno izpolnila obrazec, ker sem vzela urno postavko od lani? Ali naj zahtevek popravim na znižano vrednost, da mi bo štimalo v GK in na obrazcu? To delam prvič in prosim za pomoč.
Hvala :spomezik:
LP
capa1
Računovodja
Računovodja

Re: Refundacija

Odgovor Napisal/-a capa1 »

Že vem - vrednost ure moram jemati tisto, ki jo ima trenutno pri plači in ne izračunano od lani.
....tolk, če koga zanima.... :wink:
LP
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Capa1, jaz vzamem za refundacijo krvodajalstva osnovo iz preteklega leta in tako tudi obračunam pri plači, tako da se zneska ujemata. Menim, da je tako prav, saj ZZZS sicer ne bi povrnil zneska.
Lp
ors
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a ors »

Bi dodala, da je osnova nadomestila 100%
LP
_darija
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a _darija »

Pozdravljeni, mene pa zanima kakšen znesek vrne ZZZS. Delavec je namreč sedaj že tretji mesec na bolniški. Prejšnji mesec mi je ZZZS povrnil točno tisti znesek kot ga je naredil njihov izačun, saj je bil še neka dni v breme delodajalca. Za mesec december pa bi bilo izpalčilo s strani ZZZS večje (lanski dohodek+13plača je veliko vešja osnova) kot bi delavec v tem mesecu zaslužil če bi hodil v službo.Kaj naj zdaj pri tem upoštevam, znesek ki mi ga izračuna njihov izračun al znesek kot da bi bil delavec v službi. Proble je namreč pri oddaji REK obrazcev saj potem sledijo popravki Reka, kar pa ni najbolj prijetno.

Hvala za pomoč

Lp Luka
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Delavec ne more prejeti več kot če bi delal. Torej če je osnova iz lanskega leta višja kot v tekočem letu, lahko dobi največ kot bi dobil v tekočem mesecu, če bi delal.
LP
_darija
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a _darija »

Najlepša hvala za tako hiter odgovor.

Lep pozdrav

Luka
Odgovori