Pozdravljeni,
zanima me, če mi kdo lahko pomaga in svetuje kako v tem primeru.
Podjetje d.o.o. ima direktorja, ki v podjetju ni zaposlen in tako ne prejema plače. Dokler je podjetje imelo zaposlene druge delavce, se za to ni nihče posebej zanimal. Sedaj pa podjetje nima nobenih zaposlenih, pa me zanima, ce je kaksen problem. Nekje sem slisala, da bi bilo za direktorja potrebno placevati neki prispevek. Ce je to res, mi lahko poveste o tem kaj vec. Predhodno, ko je podjetje zaposlovalo delavce, je imelo skoraj vsako leto revizijo na ZPIZu, pa ni bilo problema, da bi za direktorja bilo potrebno kaj odvajati. Naj omenim se to, da je direktor drugace samozaposlen na svojem s.p.-ju!
Hvala za pomoc in nasvete.
Lp
DIREKTOR D.O.O.ja NEZAPOSLEN BREZ PALČE
Moderator: Mirko Zbačnik
DIREKTOR D.O.O.ja NEZAPOSLEN BREZ PALČE
Lep pozdrav!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: DIREKTOR D.O.O.ja NEZAPOSLEN BREZ PALČE
Če je zavarovan na neki drugi osnovi (je redno zaposlen drugje) teh prispevkov ni. Lahko si izplačuje nagrado na osnovi pogodbe o poslovodenju, izplačuje dobiček in obračunava sklacno s poslovodno pogobvo potne stro'ke.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: DIREKTOR D.O.O.ja NEZAPOSLEN BREZ PALČE
vse drugo je res, to o dobičku pa le, če je tudi lastnik podjetja.Mirko Zbačnik napisal/-a:, izplačuje dobiček