Lepo pozdravljeni,
Kot popoldanski s.p. delujem ze leto in pol zato me sedaj že drugič čaka odaja letnih obračunov.
od 1.1 do 27.9 sem bil študent z popoldanskim s.p.-jem nato sem izgubil status in sem za dva meseca imel navaden s.p. z 1.12 pa sem se zaposlil in tako ponovno spremenil v popoldanski s.p.!
Redno sem plačeval prispevke tako kot tudi akontacijo 12x50,15€!
Sredstva na racunu z dnem 1.1.2010 je bilo 996€! Ali je to pomemben podatek ali sem to samo moral prejšne leto oddati in napisati koliko denarja je ob koncu leta ostalo na racunu.
Akontacijo sem plačeval mesečno in me zanima ali gre akontacija normalno v strošek sepravi se mi odhodki povečajo za 600€(12x50€ mesečne akontacije) ali ne? Problem imam tudi kam v obračunu moram navesti koliko sem to leto za katero se oddaja obračun dal denarja za akontacijo.
In moj večni problem kako je z splošno olajšavo? Koliko mi pripada po vseh podatkih, ki sem vam jih posredoval in da je bilo vsega denarja nakazanega na racun cca 15.000€!
Za odgovore Se Vam resnično zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam!
popoldanski s.p. in obračun
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: popoldanski s.p. in obračun
Ali vodite knjigo prihodkov in odhodkov ?
Ali ste DDV zavezanec ?
Od kdaj do kdaj ste bil (s.p. popoldanski )
Od kdaj do kdaj ste bil (s.p. normiranec )
Od kdaj do kdaj ste bil (s.p. samozaposlen z ali brez delavcev )
*Letni obračun davka iz dejavnosti je sestavljen iz bilanc stanja,uspeha,... saj se izpolnjuje na podlagi KPO in ne kot vi navajate le na podlagi koliko denarja ostane v s.p.
Ali ste DDV zavezanec ?
Od kdaj do kdaj ste bil (s.p. popoldanski )
Od kdaj do kdaj ste bil (s.p. normiranec )
Od kdaj do kdaj ste bil (s.p. samozaposlen z ali brez delavcev )
*Letni obračun davka iz dejavnosti je sestavljen iz bilanc stanja,uspeha,... saj se izpolnjuje na podlagi KPO in ne kot vi navajate le na podlagi koliko denarja ostane v s.p.