Pozdravljeni!
Mi lahko kdo razloži zakaj moja plača prihaja na račun v treh zneskih ob različnih datumih?
Na banki so mi rekli, da se tega ne sme počet.
Npr.:17.1. 300 €, 17.1. 153 €, 19.1. 200 €. Razumel bi, če bi bilo v dveh zneskih nakazano(malica+prevoz in dejanska plača), ampak tri? Torej, zanima me če ima delodajalec od tega korist oziroma, če to lahko kakorkoli meni naškodi.
Hvala za vaš čas in odgovore.
Zakaj dobim plačo v treh zneskih?
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Zakaj dobim plačo v treh zneskih?
Na plačilni listi poglejte, kaj pomeni kakšen znesek - neto plača, prevoz in prehrana.
Ena od možnosti: 17. 1. je izplačilo plač; en del zneska je neto iz refundacij (nekateri programi za plače pripravijo ločene plačilne naloge), drugi del pa znesek iz rednega dela; 19. 1. je izplačilo prehrane in prevoza. Lahko tudi, da ni bilo dovolj denarja, pa je 19. 1. še plačilo ostanka neto plače.
Ena od možnosti: 17. 1. je izplačilo plač; en del zneska je neto iz refundacij (nekateri programi za plače pripravijo ločene plačilne naloge), drugi del pa znesek iz rednega dela; 19. 1. je izplačilo prehrane in prevoza. Lahko tudi, da ni bilo dovolj denarja, pa je 19. 1. še plačilo ostanka neto plače.