Decemberska akontacija; podatki za DURS
Moderator: Mirko Zbačnik
Decemberska akontacija; podatki za DURS
Spoštovani,
zanima me kakšne so vaše izkušnje glede decemberske akontacije, sicer plačane in poknjižene v mesecu januarju.
Računovodski program ne upošteva avtomatsko decemberske akontacije, tako da je rezultat seštevek 11-ih akontaciji. Kakšne so vaše izkušnje, se to ročno popravlja.
Hvala. Z najlepšimi pozdravi. Kristina
zanima me kakšne so vaše izkušnje glede decemberske akontacije, sicer plačane in poknjižene v mesecu januarju.
Računovodski program ne upošteva avtomatsko decemberske akontacije, tako da je rezultat seštevek 11-ih akontaciji. Kakšne so vaše izkušnje, se to ročno popravlja.
Hvala. Z najlepšimi pozdravi. Kristina
Re: Decemberska akontacija; podatki za DURS
Ne vem če je tako pravilno ampak jaz akontacijo za dec. poknjižim na datum 31.12. in potem januarja nič ne knjižim.
Če se pa knjiži januarja se potem ima dec.2009 - nov 2010., kar je 12 mesecev.
Tudi mene zanima če je to pravilno.
Sara
Če se pa knjiži januarja se potem ima dec.2009 - nov 2010., kar je 12 mesecev.
Tudi mene zanima če je to pravilno.
Sara
Mi to poknjižimo kot obveznost leta 2010.
Obveznost vedno nastane na dan 31.12. oziroma na zadnji dan v mesecu, le rok plačila je 10. v mesecu.
Jaz plačila akontaciji knjižjim na terjatve (1610/1100), na dan 31/12 mi tako manjka zadnja akontacija.
zdaj pa tudi jaz ne vem kaj.... ker isto knjižim med letom 161/110 in mi prav tako zmanjka zadnja - decembrska (prej sem prav pametno govorila o obveznosti, vendar, kam knjižit?)....SEVILLA napisal/-a:Jaz plačila akontaciji knjižjim na terjatve (1610/1100), na dan 31/12 mi tako manjka zadnja akontacija.
Jaz plačane akontacije čez leto knjižim na terjatve 161/110. Decembersko akontacijo pa poknjižim z ročno temeljnico na 161/264. Ko januarja plačam decembersko akontacijo pa zapiram konto 264/110.
In tako je vse OK. Akontacije v preteklem letu so prikazane za vseh 12 mesecev.
Upam, da je v pomoč.
In tako je vse OK. Akontacije v preteklem letu so prikazane za vseh 12 mesecev.
Upam, da je v pomoč.
Jaz med letom isto, za december pa ročno s temeljnico na 161/290. Po bi v januarju pa zaprem 290/110.
Uni zakaj pa daste na konto 290?