račun iz tujine

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vztrajnost
Začetnik
Začetnik

račun iz tujine

Odgovor Napisal/-a vztrajnost »

Pozdravljeni!
Srečujem se z računom iz tujine za popravilo osnovnega sredstva - davčni zavezanec s 100% pravico do odbitka DDV. Osnovno sredstvo - tovorno vozilo je popravil v Srbiji. Vgrajen je bil nadomestni del in zaračunano je delo, dodan njihov davek. Ali je potrebno od tega računa slučajno narediti kakšno samoobodavčitev? :oops:
sanja84
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: račun iz tujine

Odgovor Napisal/-a sanja84 »

Če ste tudi vi davčni zavezanec vam morajo izstaviti fakturo brez DDV, ker nato sami naredite samoobdavčitev. Če ste pa fakturo že poravnali z DDV si ga ne morete upoštevati in daste celo fakturo na stroške.
vztrajnost
Začetnik
Začetnik

OK, v mojem pimeru imam na računu tuj davek, torej ne naredim nič, samo poknjižim v stroške.
Kaj pa če ne bi bilo navedeno nič - niti davek niti nobena od njihovih klavzul?
Večkrat sem že zasledila, da je kdo navedel, da on obračuna po njihovi zakonodaji, mi moramo pa po naši veljavni.
sanja84
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sanja84 »

Če sta oba davčna zavezanca , če nimate na fakturi davka niti klavzule pač naredite samoobdavčitev, tako jo bo tudi on po njihovni zakodanji vi pa po svoji .
vztrajnost
Začetnik
Začetnik

Menim, da ni tako preprosto, pač jaz naredim samoobdavčitev.
Pri pregledu, če pač kontrolor ugotovi, da nisem bila dolžna narediti samoobdavčitve, mi ne prizna odbitka DDV - torej sem ga plačala in še ob pregledu mi ne prizna odbitka.

Če bi bil račun iz EU, ne bi mela problema (samoobdavčitev in konec), za tretje države pa nisem 100% prepričana...
Odgovori