knjiženje subvencija

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
preslica1
Nov član
Nov član

knjiženje subvencija

Odgovor Napisal/-a preslica1 »

Pozdravček!
1. vprašanje
Kljub temu, da sem že pisala o subvenciji me zanima še nekaj.
Ali naj subvencijo poknjižim še za leto 2010, čeprav je bila pogodba sklenjena zadnje dni v decembru z zavodom za zaposlovanje in sicer od 21.12.2010 do 21.12.2011. Za ta čas smo zaposli dva delavca, zanju pa so prispela denarna sredstva šele v februarju letos. Torej ali moram poknjižiti sorazmerno glede na dni ali lahko, ker je večina delovnih dni v 2011, vse knjižim za leto 2011?
2. vprašanje
letos smo prvič zavezani reviziji (sprememba velikosti) in glede na to, da bomo morali oddati revidirano letno poročilo do 31.08.2011 za 2010, in ker je to povsem neznano področje zame, me zanima ali mi lahko kdo na kratko napiše kaj revizor preverja? Brala sem, da lahko njegovo poročilo vpliva tudi na popravke že oddanih bilanc na Ajpes, kot Durs. Kje lahko vidim njihovo tarifo in koliko časa traja revizija srednjega podjetja? Ali pregledujejo poslovanje vedno v podjetjih ali jim mora podjetje dostavljati podatke?
za čimprejšnji odgovor se zahvaljujem že v naprej! :)
franca
Računovodja
Računovodja
Kraj: Mengeš

Re: knjiženje subvencija

Odgovor Napisal/-a franca »

Hiter odgovor na vprašanja o reviziji:
Nekaj revizorskih hiš (tri do štiri - toliko, da bo za vas obvladljivo), prosite za ponudbo. Resne se zadeve lotijo z vprašalnikom in sestankom. Na tem sestanku jih vprašajte o vsem, kar vas zanima.
Mednarodne revizijske hiše imajo ponavadi dražje storitve, ni nujno da boljše.
Pregled je v podjetju. Vnaprej dobite spisek stvari, ki jih morate pripraviti, Potem pa vsak dan sproti. Zahtevajo prostor, kjer imajo mir. Vi pri reviziji ne boste prisotni, razen ko vas bodo poklicali za kakšna dodatna pojasnila (podobno kot pri davčnem pregledu).
Ker bo to vaš prvi pregled, se zna zgoditi, da bodo pogledali tudi nekatere stvari prejšnjega leta. Pomembne so pogodbe, dolgoročna sredstva, rezervacije, ...
Pregledajo tudi nekatere stvari tega leta (po zaključku bilance): prejete, izdane račune, bančne izpiske, zaloge, ...
Če ugotovijo nepravilnosti, neskladnosti, pomanjkljivosti, jih morate odpraviti v poročilih za Ajpes, posledično tudi za DURS.
Odgovori