Spoštovani,
dejavnost smo zaključili z dnem 27. jan. 2011. Za leto 2011 smo dolžni predložiti podatke za DURS, med drugim je potrebno priložiti tudi Prilogo 14a (PODATKI O UČINKIH NA DAVČNO OSNOVO PRI ZAVEZANCU, KI PRENEHA Z OPRAVLJANJEM DEJAVNOSTI).
Imate akšne izkušnje s tem, kaj je potrebno tukaj dopisat. Morda še ne zamortizirano opremo?
Gre za gostinski lojkal, ki smo ga dali v najem.
Hvala. S prijaznimi pozdravi.
Davcni obracun; priloga 14a
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Davcni obracun; priloga 14a
se opravičujem, ne vem točnega odgovora na vašo temo, a imam vprašanje v zvezi z oddajo davčnega obračuna za medletno prenehanje: Tudi moj zavezanec je z 09.02.2011 izbrisan iz registra. Ko sestavljam davčni obračun, sem tržno vrednost osnovnega sredstva, brez ddv vključila v 3.1 in s tem povečala prihodke. Potem pridem do osnove za akontacijo dohodnine in splošne olajšave. Je prav, da vzamem olajšavo za en mesec? Potrem pa mi izračuna dohodnino za l. 2011, zahteva znesek obračunane predhodne akontacije. Kateri znesek vpisati? Znesek iz obračuna za l. 2010 in ga deliti z 12? Pa zakaj potem on izračuna osnovo za določitev predhodne akontacije in zneske za naprej, če pa na prvi strani jasno označimo, da gre za PRENEHANJE DEJAVNOSTI?
Ker vem, da ste se tudi vi srečali s temi problemi, vas prosim za pomoč!
LP
Ker vem, da ste se tudi vi srečali s temi problemi, vas prosim za pomoč!
LP