pozdravljeni!
imam eno vprašanje in sicer jaz sem lansko leto 11 maja nastopila z porodniškem dopustom!januar in polovico februarja pa sem dela ostalo do maja sem bila na bolniški!sedaj pa me zanima koliko dni dopusta mi je lansko leto pripadalo!vsega skupaj imam 24 dni!
hvala in lepo pozdrav!
letni dopust
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: letni dopust
Če lani niste nič koristili vam je propadlo 2 delovna tedna ( 10 delovni dni če delate 5 dni na teden, 12 delovnih dni če delate 6 dni na teden ). Če ste karkoli koristili se to kar ste koristili odšteje.
Ostanek pa lahko koristite do 30.06.2011. Če ne boste pokoristili vam bo še to propadlo.
Ostanek pa lahko koristite do 30.06.2011. Če ne boste pokoristili vam bo še to propadlo.
koristila sem 10 dni!delam pa v trgovini in se pravi da imamo vse dni v tednu odprto tudi vikende!kako je pa potem s tem?
lp
lp
Če imate odprto vse dni v tednu imate 6 dni na teden delovnih ( 1 dan na teden mora biti po zakonu prost ) zato imate 24 dni dopusta. Izkoristi morate 2 tedna dopusta v tekočem letu. Torej pri vas je to 12 dni. Če ste koristila 10 dni vam 2 dneva propadeta, ostalo pa lahko koristite do 30.06