Živjo
Društvo ima poleg svoje osnovne dejavnosti tudi fotokopirni stroj in nudi te storitve strankam. Fotokopiranja je na mesečni ravni res malo (nekaj deset evrov na mesec). Zanima me ali mora društvo za to prodajo dnevno zaključevati blagajno ali jo lahko mesečno. Torej morajo imeti dnevne iztršek ali lahko samo mesečni pregled in seštevek prodaje?
Hvala
Dnevni iztržki ?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
tadejabozic
- Računovodski vajenec

Re: Dnevni iztržki ?
Eno ej zaključevanje blagajne, drugo so iztržki.
Če ima društvo blagajno, jo mora zaključevati vsak dan, ko je blagajna poslovala in so bile spremembe.
Za računovodstvo se izpis prometa - zaključkov naredi dnevno (če ni obračuna DDV, za moje pojme lahko tudi 1x Mesečno).
Če ima društvo blagajno, jo mora zaključevati vsak dan, ko je blagajna poslovala in so bile spremembe.
Za računovodstvo se izpis prometa - zaključkov naredi dnevno (če ni obračuna DDV, za moje pojme lahko tudi 1x Mesečno).
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)