Potrebujem pomoč pri knjiženju računa za prejeto predplačilo.
1.Ali se ga knjiži med rednimi računi (se pravi da nosi številko v zaporedju rednih računov)
2. Brala sem da se poknjiži le DDV. Je to res? Kako zgleda knjižba? Se plačilo potem zapira šele ob prejetem računu?
3.Kaj potem ko pride račun?
Gre pa za avans, ki smo ga plačali AJPES-u za javno objavo letnega poročila.
Datum računa za predplačilo 30.3.,
plačilo 30.3.
datum prejema 14.4.
Hvala za pomoč!
Račun za prejeto predplačilo
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Račun za prejeto predplačilo
Jaz sem plačilo za ajpes knjižila na dane avanse kto 1300, ko dobim račun pa ga bom knjižila kot vse ostale, odbijala DDV, zapirala pa z prenosom avansa.
Avansnega računa nisem knjižila, si pač nisem v preteklem mesecu odbijala DDV, si ga bom ko dobim original račun.
Avansnega računa nisem knjižila, si pač nisem v preteklem mesecu odbijala DDV, si ga bom ko dobim original račun.
Ali knjiženje prejetega avansnega računa ni obvezno? ga knjižiš, če želiš odbijati ddv, drugače pa ga odbijaš šele ,ko dobiš račun?
Torej če prejmeš za dan avans v aprilu, avansni račun v maju(itdan je v aprilu, prejem začetku maja),in tudi račun v maju-avansnega ni treba nič knjižiti?
Torej če prejmeš za dan avans v aprilu, avansni račun v maju(itdan je v aprilu, prejem začetku maja),in tudi račun v maju-avansnega ni treba nič knjižiti?
Če prejemeš avansni račun in redni račun v istem mesecu, potem ni potrebno knjižiti avansnega računa. Če pa to ni v istem mesecu se seveda splača knjižiti tudi avansni račun.
Ja,samo ne vem ,če nisi po SRS ? dolžan knjižiti v GK vsakega dokumenta,ki prispe v podjetje?
-
orhideja78
- Računovodski vajenec

Račun za prejeto predplačilo
Pozdravljena, predujme knjižim takole: predujem dobavitelju 132/110
in prejeti račun za predujem 160/295,
ko prejmem račun pa zapiram 295.
Lep pozdrav
Orhideja
in prejeti račun za predujem 160/295,
ko prejmem račun pa zapiram 295.
Lep pozdrav