Pobot

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nina27
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Pobot

Odgovor Napisal/-a nina27 »

Pozdravljeni!

Do sedaj nismo imeli problemov z plačevanjem svojih obveznosti. Vedno smo vse plačevali na rok. Imamo sicer nekaj zapadlih terjatev, vendar so do sedaj naši kupci kar lepo plačevali. Sedaj pa so uvedli pobot in nastala je prava katastrofa. Nihče nam ne plača več, vse dajo v pobot. Še tisti kupci, ki so do sedaj plačevali redno, so nehali plačevat in dajo vse račune v pobot. Ker nimamo odprtih zapadlih obveznosti, se nam ne more nič pobotat. Surovine kupujemo od pavšalistov (kmetov) in jih moremo plačat in si ne moremo privoščit, da bi jih dali v pobot. Ostalih računov pa je tako malo, da ni omembe vredno.

Zanima me, kako bi vi rešili situacijo? Priliva na račun skoraj ni, plače, ddv in prispevke pa je treba plačat.

Hvala za odgovor...vsaj nasvet mi bo prav prišel.

Lep dan, Nina
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: Pobot

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Sedaj so pa do konca zašuštrali.... se mi je zdelo, da bo prišlo do tega, da bodo vsi kar nehali plačevati in čakali, da AJPES naredi svoje....za vas seveda zelo neugodno..... lahko bi se posluževali avansov, vendar to verjetno pomeni spremembo vaše prodajne politike in boj za stranke. Ker vi niste nikomur dolžni, seveda pobota ne bo. Preostane vam samo to, da pritisnete na stranke, da se pač računi ne bodo pobotali in da bo potrebno plačati.....
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori