motorno kolo in DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
KANARČEK
Nadračunovodja
Nadračunovodja

motorno kolo in DDV

Odgovor Napisal/-a KANARČEK »

Pozdravljeni forumovci.

Imam vprašanje in sicer me zanima, če se od motornega kolesa, ki ga je podjetje nabavilo kot osnovno sredstvo lahko odbija DDV? :?

Jaz sem mnenja da ne, kaj vi mislite? Lepo prosim za mnjenja oz. odgovore. :oops:

Hvala že vnaprej. :D
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: motorno kolo in DDV

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

tudi jaz mislim, da ne. Razen če je za opravljanje dejavnosti avtošole :lol:
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
orhideja78
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a orhideja78 »

Pozdravljena, DDV se od motornih koles NE odbija (razen če, se vozilo uporablja ....., kar je razvidno iz 66. člena ZDDV-1, točka c:
66. člen
(omejitev pravice do odbitka)
Davčni zavezanec ne sme odbiti DDV od:
a) jaht in čolnov, namenjenih za šport in razvedrilo, goriv in maziv ter nadomestnih delov ter storitev, tesno povezanih s tem, razen od plovil, ki se uporabljajo za opravljanje dejavnosti prevoza potnikov in blaga, dajanje v najem in zakup ter za nadaljnjo prodajo;
b) zrakoplovov, goriv in maziv ter nadomestnih delov ter storitev, tesno povezanih s tem, razen od zrakoplovov, ki se uporabljajo za opravljanje dejavnosti prevoza potnikov in blaga, dajanje v najem in zakup ter za nadaljnjo prodajo;
c) osebnih avtomobilov ter motornih koles, goriv in maziv ter nadomestnih delov ter storitev tesno povezanih s tem, razen od vozil, ki se uporabljajo za opravljanje dejavnosti prevoza potnikov in blaga, dajanje v najem in zakup ter za nadaljnjo prodajo, vozil, ki se uporabljajo v avtošolah za izvajanje programa usposabljanja iz vožnje v skladu z veljavnimi predpisi, kombiniranih vozil za opravljanje dejavnosti javnega linijskega in posebnega linijskega prevoza ter osebnih specialnih vozil, prilagojenih izključno za prevoz pokojnikov;
Lep pozdrav
Orhideja
KANARČEK
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a KANARČEK »

Hvala, se mi je zdelo, da imam prav. :)
Odgovori