nižja davčna stopnja da ali ne

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
barbaraoj
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a barbaraoj »

Pozdravljeni,
zanima me, ali lahko stranki zaračunam po znižani 8,5 % davčni stopnji ureditev okolice z dobavo gramoza za zidanico (gradbeno dov.ima ,klasifikacija objekta 12713, 11100).

Hvala za pomoč!

Barbara
BO
orhideja78
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a orhideja78 »

Pozdravljena, po mojem mnenju ne (razen, če sem kaj spregledala :oops: ), ker zidanica verjetno ni namenjena stalnemu bivanju:
41. člen - ZDDV-1
(stopnja DDV)
(1) DDV se obračunava in plačuje po splošni stopnji 20% od davčne osnove in je enaka za dobavo blaga in storitev.
(2) Ne glede na prvi odstavek tega člena, se DDV obračunava in plačuje po nižji stopnji 8,5% od davčne osnove za dobave blaga in storitev iz Priloge I, ki je priloga tega zakona in njegov sestavni del.
(3) DDV se po nižji stopnji 8,5% od davčne osnove obračunava in plačuje tudi od stanovanj, stanovanjskih in drugih objektov, namenjenih za trajno bivanje, ter delov teh objektov, ki niso del socialne politike, in vključno z gradnjo, obnovo in popravili teh.
Lep pozdrav
Orhideja
barbaraoj
Nov član
Nov član

Re: nižja davčna stopnja da ali ne

Odgovor Napisal/-a barbaraoj »

Ja, sem tudi sama takšnega mnenja, ampak je bila stranka tako prepričana, da je 8,5 % ddv...
Hvala za potrditev!!

Lep dan!!
BO
ZANIMAME
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a ZANIMAME »

Kakšna dokazila so potrebna, da dokažeš, da gre za stanovanje, ki je namenjen trajnemu bivanju (da ni npr.vikend)?
orljek
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a orljek »

Prijavljeno stalno bivališče. lp
Odgovori