Vključitev samozaposlenega v sistem DDV in v d.o.o.

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
abdulovic
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a abdulovic »

Pozdravljeni,

Imam vprašanje glede obveznega vstopa v DDV pri prekoračitvi 25.000€. Zanima me katero obdobje se šteje za 12 mesecev. Ali se v ta znesek šteje tudi zaslužek preko študentskega servisa. Sam sem namreč delal najprej 3 mesece preko študentskega servisa sedaj pa delam preko avtorske pogodbe. Drugače pa delam na avtorsko pogodbo brez statusa kulturnega umetnika..(Sem brez statusa) in sem fizična oseba, ki je nezaposlena. Zanima me tudi ali obstaja kakršnakoli omejitev koliko časa lahko delaš na avtorsko pogodbe ali podjemne pogodbe (razmišlam v tej smeri da lahko delaš samo 12 zaporednih mesecev itd. ) ?

lp in najlepša hvala za odgovor
abdulovic
Novinec
Novinec

Pozdravljeni,

Imam vprašanje glede obveznega vstopa v DDV pri prekoračitvi 25.000€. Zanima me katero obdobje se šteje za 12 mesecev. Ali se v ta znesek šteje tudi zaslužek preko študentskega servisa. Sam sem namreč delal najprej 3 mesece preko študentskega servisa sedaj pa delam preko avtorske pogodbe. Drugače pa delam na avtorsko pogodbo brez statusa kulturnega umetnika..(Sem brez statusa) in sem fizična oseba, ki je nezaposlena. Zanima me tudi ali obstaja kakršnakoli omejitev koliko časa lahko delaš na avtorsko pogodbe ali podjemne pogodbe (razmišlam v tej smeri da lahko delaš samo 12 zaporednih mesecev itd. ) ?

lp in najlepša hvala za odgovor
abdulovic
Novinec
Novinec

Re: Vključitev samozaposlenega v sistem DDV in v d.o.o.

Res nihče ne ve tega vprašanja ali je tako "butast". Res rabim pomoč drugače se ne bi posluževal foruma. Najhuje je tudi to da sem klical na durs in mi ne znajo odgovoriti na to sledeče vprašanje...temveč me prevezujejo in prevezujejo dokler se jim zdi to potrebno:S

lp
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Re: Vključitev samozaposlenega v sistem DDV in v d.o.o.

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Kolikor vem, študentsko delo ni predmet obdavčitve z DDV, torej ga jaz ne bi štela v ta promet.
Omejitve glede avtorske /podjemne pogodbe ni, tisti, ki vam delo nudi, mora pri podjemni pgoodbi paziti le, da ta pogodba nima elementov delovnega razmerja (eden od elementov pa je prav gotovo delo za daljše obdobje, ampak kot sem rekla, je to problem delodajalca).
Toliko vem jaz...
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori