Pozdravljeni
Prejeli smo račun iz Nemčije, kjer smo kupili dele za popravilo osebnega avta v bruto znesku 1700 eur, ki ga imamo med osnovnimi sredstvi firme (nimamo taxi in ne prevoze). Naredila sem samoobdavčitev in knjižila:
R4 2400,00 eur / konto 221000 1700 eur
konto 26047 340 eur
Ker po ZDDV-1 ne smemo odbijati vstopni DDV za gorivo in od delov za popravilo avta in od stroškov za popravilo avta me zanima, če je moje knjiženje pravilno, da nisem odbijala vstopnega DDV na ta način? Imam prav?
Ali je potem v DDV knjigi pravilno, da mi napiše osnovo 2400 eur in pri znesku DDV 0 eur?
Lepo prosim za odgovor in hvala
POPRAILO AVTA
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: POPRAVILO AVTA
Izračunati moram obveznost za plačilo DDV za mesec junij, pa me skrbi, da ne bom kaj narobe naredila. Mislim, da je pravilno, da se vstopni DDV ne odbija, moram pa obračunati izstopni DDV.
Imam prav?
Lep pozdrav
Imam prav?
Lep pozdrav
Re: POPRAILO AVTA
Seveda je prav, da niste odbijala. To pomeni, da prikažete samo obveznost za obračunan DDV, terjatve za vstopni DDV pa ne, saj se tako obračunani vstopni DDV knjiži kot sestavni del nabavne cene.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Re: POPRAVILO AVTA
Najlepša hvala za odgovor. Človek se kar bolje počuti.
Lep pozdrav
Lep pozdrav