Izplačilo dnevnic

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
alesito85
Novinec
Novinec

Izplačilo dnevnic

Odgovor Napisal/-a alesito85 »

Zdravo,

forum sem že malo preiskal ampak nikjer nisem našel točnih odgovorov. Zanima me glede izplačila dnevnic za službena potovanja in bom opisal kar v primeru.

Potovanje se začne prvi dan ob 5. zjutraj, vrnem pa se tretji dan ob 19. uri. Sedaj se to obračunava tako, da je obravnavanih 48+14 = 62 ur. Torej tri polne dnevnice.

Zanima pa me, kako je s časom, ki ga preživimo na poti. Veliko je vožnje (lahko tudi 8-10 ur vsak dan) ampak na tak način delo poteka od 5. ure zjutraj in do 7. zvečer, beleži pa se nam 8 ur dela (in plača dnevnica). Moje vprašanje se tiče tistega dela, ki je nad 8 ur dela (do 19. ure). Bi morali za to dobiti še nadure ali ne?

LP Aleš
alesito85
Novinec
Novinec

Re: Izplačilo dnevnic

Nihče ne ve?
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Kaj pa se sploh dela (transport ali kaj drugega?)? Veliko je tudi odvisno od tega, kaj piše v pogodbi o zaposlitvi (če se npr. vozite na delo v drugo poslovalnico, se prevoz ne šteje v delovni čas). Dnevnica pomeni sicer samo strošek prehrane, nič drugega.
Mincek
alesito85
Novinec
Novinec

Poslovni sestanki s partnerji ali hčerinskimi družbami, uvajanja v delovne postopke, dogovarjanja o cenah. To ni prevoz na delo ampak dejansko službeno potovanje.
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Če je delo terensko, je zelo važna formulacija, kdaj gre za službeno potovanje in kdaj za "normalno" delo. Nikakor ne morem zatrditi, da gre 100% za nadure, ker je definicija lahko skrita v pogodbi o zaposlitvi. Definitivno pa je 14 ur dela dnevno preveč, z vožnjo ali brez (dolgo tako ne gre...). Upam, da je vsaj plača primerna, glede na vložen čas.
Mincek
alesito85
Novinec
Novinec

Splosno delo je 40 ur tedensko, ne terensko. Vsake dva do tri tedne pride pa kaksna pot. Torej verjetno so to nadure?
Odgovori