DDV-O - nujno
Moderator: Mirko Zbačnik
DDV-O - nujno
Pozdravljeni,
nujno prosim za pomoč. Imam problem pri oddaji obrazca DDV-O. Pri ročnem vnosu podatkov mi javlja sledeče: Vsebinske napake in opozorila. Odbitek DDV je previsok glede na osnovo.
Glede na gornje sem še enkrat vse preverila, kar se tiče osnov pri nabavah teh vrednost DDV-ja in mi vse štima. Podatke katere sem navedla pri odbitku ddv-ja so sledeči:
- polje 31; nabave 12.115
- polje 33; oproščene nabave 55
- polje 35; nabavna vrednost OS 1.759
- polje 41; 20 % ddv 2.404
- polje 42; 8,5 % ddv 9
- obveznost za ddv 1.108
v polje 31 sem vpisala tudi osnovo od nabavljenih osnovnih sredstev, ki je prikazana tudi v polju 35. Ali je to pravilno?
Je pa res, da sem polje 41 povišala za znesek 1,77 evrov ker sem vključila znesek ki sem ga v preteklem obdobju preveč plačala. Ali mislite, da mi prav zaradi tega zneska javlja napako?
Moti me še to, da ko sem ročno vnašala mi ni dovolilo vnosa zneska obveznosti za ddv. Zakaj tako? Prav tako nimam spodaj opcije izračuna???? Ali je morda kakšna napaka v programu oz. v nastavitvah?
Za vsakršno pomoč in odgovor vam bom hvaležna.
lep pozdrav,
Tajrin1
nujno prosim za pomoč. Imam problem pri oddaji obrazca DDV-O. Pri ročnem vnosu podatkov mi javlja sledeče: Vsebinske napake in opozorila. Odbitek DDV je previsok glede na osnovo.
Glede na gornje sem še enkrat vse preverila, kar se tiče osnov pri nabavah teh vrednost DDV-ja in mi vse štima. Podatke katere sem navedla pri odbitku ddv-ja so sledeči:
- polje 31; nabave 12.115
- polje 33; oproščene nabave 55
- polje 35; nabavna vrednost OS 1.759
- polje 41; 20 % ddv 2.404
- polje 42; 8,5 % ddv 9
- obveznost za ddv 1.108
v polje 31 sem vpisala tudi osnovo od nabavljenih osnovnih sredstev, ki je prikazana tudi v polju 35. Ali je to pravilno?
Je pa res, da sem polje 41 povišala za znesek 1,77 evrov ker sem vključila znesek ki sem ga v preteklem obdobju preveč plačala. Ali mislite, da mi prav zaradi tega zneska javlja napako?
Moti me še to, da ko sem ročno vnašala mi ni dovolilo vnosa zneska obveznosti za ddv. Zakaj tako? Prav tako nimam spodaj opcije izračuna???? Ali je morda kakšna napaka v programu oz. v nastavitvah?
Za vsakršno pomoč in odgovor vam bom hvaležna.
lep pozdrav,
Tajrin1
Re: DDV-O - nujno
No, a mi res ne zna nihče pomagat?
A sem vsaj osnove pravilno vpisala v polje 31 in 35?
V kakšnih primerih javlja takšno napako, se vam je že kdaj enako zgodilo?
Kakršen koli namig?
Ker sem nova na tem področju res prosim za pomoč, saj sama ne znam naprej.
Vnaprej hvala.
A sem vsaj osnove pravilno vpisala v polje 31 in 35?
V kakšnih primerih javlja takšno napako, se vam je že kdaj enako zgodilo?
Kakršen koli namig?
Ker sem nova na tem področju res prosim za pomoč, saj sama ne znam naprej.
Vnaprej hvala.
Polje 41 ne povišate za 1,77 Eur, to upoštevate le pri nakazilu, ne pa v obrazcu, polje 31 in 35 je v redu, znesek mora biti tudi na 31. Omenjenega opozorila ne bi smelo biti, saj je 12.115 x 20% = 2.423, torej manj za kakšen vstopni DDV, ki se ne sme odbiti. Kaj pa kolone 11, 21? Izračun pa program opravi sam. Upam, da sem vsaj malo pomagala,
l.p.
l.p.
Pozdravljeni
Strinjam se s predhodnico/kom. 20% vstopni DDV je manjši zaradi 8,5% vstopnega DDV, ki znese 9 eur.
Če ste pravilno vnesli obračunani DDV in podatke za njegov izračun, bi moralo biti vse ok.
Jaz sama izračunam DDV za plačilo ali terjatev, potem pa vseeno za mojo kontrolo, dam na DDV-O obrazcu tudi "izračun".
lp
Strinjam se s predhodnico/kom. 20% vstopni DDV je manjši zaradi 8,5% vstopnega DDV, ki znese 9 eur.
Če ste pravilno vnesli obračunani DDV in podatke za njegov izračun, bi moralo biti vse ok.
Jaz sama izračunam DDV za plačilo ali terjatev, potem pa vseeno za mojo kontrolo, dam na DDV-O obrazcu tudi "izračun".
lp
Najlepša hvala za vajino pomoč. Ampak bi vas prosila za še malo.
Osnove za nabave po 20 % ddv imam 12.013,06 x 20% = 2.402,61
osnove za nabave po 8,5 % ddva imam 102,24 x 8,5 % = 8,69
Skupaj je to 2.411,30
Ker sem v preteklem obdobju tudi prikazala manj ddv ja za znesek 1,77 (posledično več plačala), obračuna pa nisem popravljala, sem zaradi uskladitev z GK za ta znesek povišala ddv -ja ki se odbiva iz. 2.402,61 na 2.404,00.
Se pravi, da se mi bo na tak način konto 2608 zaprl. Ali sem naredila pravilno na tak način?
Ali menite, da je možno, da mi prav zaradi enega evra javlja napako?
Osnove za nabave po 20 % ddv imam 12.013,06 x 20% = 2.402,61
osnove za nabave po 8,5 % ddva imam 102,24 x 8,5 % = 8,69
Skupaj je to 2.411,30
Ker sem v preteklem obdobju tudi prikazala manj ddv ja za znesek 1,77 (posledično več plačala), obračuna pa nisem popravljala, sem zaradi uskladitev z GK za ta znesek povišala ddv -ja ki se odbiva iz. 2.402,61 na 2.404,00.
Se pravi, da se mi bo na tak način konto 2608 zaprl. Ali sem naredila pravilno na tak način?
Ali menite, da je možno, da mi prav zaradi enega evra javlja napako?
Po moje:
zap. 31 obrazca 12.124 (12.013,06+102,24+ 8,85, osnova iz katere izhaja 1,77 eur)
zap. 41 2.404 eur
zap. 42 9 eur
Sedaj bi moralo iti, razen če je kaj narobe pri izdanih računih ali...
lp
zap. 31 obrazca 12.124 (12.013,06+102,24+ 8,85, osnova iz katere izhaja 1,77 eur)
zap. 41 2.404 eur
zap. 42 9 eur
Sedaj bi moralo iti, razen če je kaj narobe pri izdanih računih ali...
lp
Najlepša hvala primusz. Se opravičujem, ker sem tečna, a vendar bi rada tokrat pravilno naredila ddv. In brez vaše dragocene pomoči lahko izgubljam še ure in ure in ne vidim rešitve tako hitro kot vi, ki stvari obvladate.
Tistih 1,77 predstavlja ddv kateri se ne bi odbijal, vendar mi je zaradi napačnega vnosa v knjigo PR 2x odbilo ta znesek.
A to še vedno pomeni, da povišam osnovo za 8,85 in oba zneska vključim tako kot ste navedla?
Izdani računi pa so vsi v redu, tam ni napak.
Tistih 1,77 predstavlja ddv kateri se ne bi odbijal, vendar mi je zaradi napačnega vnosa v knjigo PR 2x odbilo ta znesek.
A to še vedno pomeni, da povišam osnovo za 8,85 in oba zneska vključim tako kot ste navedla?
Izdani računi pa so vsi v redu, tam ni napak.
Vprašanje:
ali je teh 1,77 2x bilo upoštevano pri izračunu DDDV in oddaji na DUrs za preteklo obdobje ali je samo sedaj 2x upoštevano in sešteto v knjigi PR?
Pišem po delih, kot mi dopušča čas.
lp
ali je teh 1,77 2x bilo upoštevano pri izračunu DDDV in oddaji na DUrs za preteklo obdobje ali je samo sedaj 2x upoštevano in sešteto v knjigi PR?
Pišem po delih, kot mi dopušča čas.
lp
Bilo je 2x upoštevano pri izračunu ddv-ja in oddaji na Durs.
Če je bilo 2x upoštevano pri vstopnem DDV, potem je potrebno zmanjšati tako osnovo kot tudi vstopni DDV pri tem obračunu, ki ga sedaj delate.
To pomeni, da ste zaradi tega v prejšnjem obdobju tudi manj plačali DDV? Imam prav?
To pomeni, da ste zaradi tega v prejšnjem obdobju tudi manj plačali DDV? Imam prav?
Bolj nazaj ste napisala:
"Ker sem v preteklem obdobju tudi prikazala manj ddv ja za znesek 1,77 (posledično več plačala), obračuna pa nisem popravljala, sem zaradi uskladitev z GK za ta znesek povišala ddv -ja ki se odbiva iz. 2.402,61 na 2.404,00.
Se pravi, da se mi bo na tak način konto 2608 zaprl. Ali sem naredila pravilno na tak način?"
Tu ste napisala, da ste manj prikazala vstopnega in posledično več plačala? Po logiki bi manj plačala, če ste 2x upoštevala vstopni DDV?
Nekaj ne gre skupaj
lp
"Ker sem v preteklem obdobju tudi prikazala manj ddv ja za znesek 1,77 (posledično več plačala), obračuna pa nisem popravljala, sem zaradi uskladitev z GK za ta znesek povišala ddv -ja ki se odbiva iz. 2.402,61 na 2.404,00.
Se pravi, da se mi bo na tak način konto 2608 zaprl. Ali sem naredila pravilno na tak način?"
Tu ste napisala, da ste manj prikazala vstopnega in posledično več plačala? Po logiki bi manj plačala, če ste 2x upoštevala vstopni DDV?
Nekaj ne gre skupaj
lp
Pri vstopnem ddv-ju je bilo 2 x upoštevano, vendar v minus. Se pravi, da je bil preveč plačan ddv in ga zato sedaj moram manj plačati. Se pravi, da povišam osnovo in ddv.
Ja, res čudna in zapletena situacija.
Kot izhaja iz pogovora vidim, da je stvar napake samo v tem, da bi morala tudi osnovo ustrezno spremeniti, katere sama nisem, in mi posledično zato javlja napako?
Ja, res čudna in zapletena situacija.
Kot izhaja iz pogovora vidim, da je stvar napake samo v tem, da bi morala tudi osnovo ustrezno spremeniti, katere sama nisem, in mi posledično zato javlja napako?