Pozdravljeni,
Lepo prosim za pomoč:
1) Prejela sem novo identifikacijsko kartico za plačilo preko neta. Računa nisem dobila, je pa zato bil izpisek obremenjen za znesek 31,30. Ali knjižim ta znesek na kto 4150 - stroški bančnih storitev?
2) Preko blagajniškega dnevnika sem iz blagajne izplačala gotovino za nabavo artiklov za nadaljno prodajo. Na kateri kto knjižim izplačilo?
3) Nabavili smo reklamno stojalo v vrednost 170,00. Na kateri kto knjižim?
Hvala in lep pozdrav,
Tajrin1
knjiženje stroškov identifik.kartice
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: knjiženje stroškov identifik.kartice
Kaj menite da bi bilo bolj pravilno pod točko 3:
- 3210 drobni inventar v skladišču ali
- 3200 d.i. v uporabi
Kakšna razlika je med temi konti? Kaj bi vi dali pod eno, in kaj pod drugo?
Prosim nujno za pomoč!
Hvala.
- 3200 d.i. v uporabi
Prosim nujno za pomoč!
Hvala.
320 - DI se nahaja v skladišču
321 - DI dejansko uporabljate
Lp
321 - DI dejansko uporabljate
Lp
Držati se moramo dvomestnega konta, tromestni je priporočen. Tako da se morate odločiti, ali boste sploh oba uporabili - če sploh potrebujete tako ločeno evidenco. Sklepam, da niste kupili reklame table zato, da bo stala v skladišču, ampak zato da jo boste uporabili.tajrin1 napisal/-a:Kaj menite da bi bilo bolj pravilno pod točko 3:
- 3200 d.i. v uporabi
Prosim nujno za pomoč!
Hvala.
Jaz bi to knjižila na 4040 - drobni inventar v uporabi.tajrin1 napisal/-a:Pozdravljeni,
Lepo prosim za pomoč:
1) Prejela sem novo identifikacijsko kartico za plačilo preko neta. Računa nisem dobila, je pa zato bil izpisek obremenjen za znesek 31,30. Ali knjižim ta znesek na kto 4150 - stroški bančnih storitev?
Zapirate račun za nabavo teh artiklov.tajrin1 napisal/-a: 2) Preko blagajniškega dnevnika sem iz blagajne izplačala gotovino za nabavo artiklov za nadaljno prodajo. Na kateri kto knjižim izplačilo?