Dokapitalizacija d.o..o

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
misko
Novinec
Novinec

Dokapitalizacija d.o..o

Odgovor Napisal/-a misko »

Pozdravljeni,

Zanima me če ima kdo izkušnje z dokapitalizacijo d.o.o. Sva dva lastnika in sedaj sem se odločil, da povečam osnovni kapital. Ali moram pozvati solastnika, da ga vplača tako kot jaz (delež firme je 50-50) ?? Če na kakšen način in kaj se zgodi če ga ne vplača, kako je z deleži....

Če sem iskren iščem najlažji način, da postanem večinski lastnik in to bi rad naredil z najmanjšimi stroški (izplačilo njegovega deleža bi stalo preveč)

Hvala za predloge !!

Lp,

Miško
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Re: Dokapitalizacija d.o..o

Odgovor Napisal/-a MG »

Odvisno s čim boste dokapitalizirali. Če je dokapitalizacija z akumuliranim dobičkom se povača osnovni kapital, razmerje deležev pa ostane isto. Če se poveča z novim vložkom potem se razmerje preračuna ampak tega ne morete narediti sami brez njegovega soglasja ampak je potreben sklep skupščine solastnikov in notarski zapis, ki ga potem vpišete na sodišču.
misko
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a misko »

vložek se bo povečal z novim vložlem....lastnika sva dva se pravi, da morava na skupščini sprejeti sklep o povečanju osnovnega kapitala. Če sva lastnika 50:50 se pravi, da moram tudi njega pozvati, da vplača vložek. Če ga ne plača se deleži preračunaju če prav razumem??
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Da če vplačata oba isti znesek , deleži ostanejo isti. če vplača če eden se deleži preračunajo. Mora pa se z dokapitalizacijo in spremembo razmerja strinjat tudi drugi družbenik.
Odgovori