Nabavili bomo računalnike (5 kosov), vrednost 450€ po računalniku in posebej microsoftove licence za razvijalce programske opreme (gre za najem pravice uporabe licenc za eno in se vsako leto podaljšuje).
Zanima me, kako je z investicijskimi olajšavami oz. kaj te sploh pomenijo? Do sedaj smo 2 računalnika kupili z DDV (odbitni), jih dali v osnovna sredstva in zanju obračunavamo amortizacijo. (o.p. podjetje je ustanovljeno letos)
Prosim, če mi lahko kdo pojasni, če lahko uveljavlljamo investicijsko olajšavo, kaj nam to pomeni, kakšen je postopek?
Olajšave v investicije
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Olajšave v investicije
Investicijska olajšava znižuje davek od dobička. Del nabavne vrednosti računalnikov boste konec leta lahko uveljavljali kot invest.olajšavo, najem licenc oz licenčnino pa ne.
Še en nasvet, ker vidim, da ste na začetku poslovne poti. Računovodjo ali računovodski servis boste potrebovali, svetujem vam, da ga poiščete pred koncem leta.
Še en nasvet, ker vidim, da ste na začetku poslovne poti. Računovodjo ali računovodski servis boste potrebovali, svetujem vam, da ga poiščete pred koncem leta.
mene pa zanima, ali lahko v tekočem letu uveljavljamo davčno olajšavo za investicije, če smo nabavili računalnik v preteklem letu in ga v davčno olajšavo za preteklo leto nismo vključili.
Mene pa zanima, če kdo ve kakšne bodo investicijske olajšave za leto 2011- kaj sprememb in če je že bilo kje kaj objevljeno.