Sredi leta sem se prijavila kot samostojni kulturni delavec in za letos nimam prizanih 40% olajšav. Znima me,in ali lahko pri izdaji računa upoštevam kakšno olajšavo. ( 10%). Račun izdajam d.o.o. in fizični osebi.Vem, da d.o.o. plača akontacijo dohodnine in javlja na DURS.
Kateri obrazec iz E-davka oddam jaz, ko gre za fizične osebe.
Že vnaprej najlepša hvala za odgovor.
izstavitev računa- samostojni kulturni dlavec
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: izstavitev računa- samostojni kulturni dlavec
Na obrazcu REK-2 IZBERETE 1601, na i-REK pa 2220.
Šazito morate, na dodatno olajšavo in morebiti poebno nižho obdavčitev. Oddaja obrazca va zna malce "ujeziti". Podatek o morebitni 40 % olajšavi (25 +15) boste morali vnesti ročno in kljub temu, da je " dejansko 40 %, boste navedli 25 %, če je znižana stopnja obdavčite, to tudi vnesete "ročno". Izogibajte se gumbu "izračun". Označiti morte, če je znižana stopnja tudi to. Podatek o odtegljaju vnesete v rubriko 203, (201 je prazen).
Portal vas bo na napake opozarjall.
Bsi podatki o obdavčitvi, trr-JIH in sklicih so navadno že na računu, sicer jih dobite na e-davkih.
Veliko potrpljenja pri oddaji obrazca vam želim!
Šazito morate, na dodatno olajšavo in morebiti poebno nižho obdavčitev. Oddaja obrazca va zna malce "ujeziti". Podatek o morebitni 40 % olajšavi (25 +15) boste morali vnesti ročno in kljub temu, da je " dejansko 40 %, boste navedli 25 %, če je znižana stopnja obdavčite, to tudi vnesete "ročno". Izogibajte se gumbu "izračun". Označiti morte, če je znižana stopnja tudi to. Podatek o odtegljaju vnesete v rubriko 203, (201 je prazen).
Portal vas bo na napake opozarjall.
Bsi podatki o obdavčitvi, trr-JIH in sklicih so navadno že na računu, sicer jih dobite na e-davkih.
Veliko potrpljenja pri oddaji obrazca vam želim!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: izstavitev računa- samostojni kulturni dlavec
Kaj to pomeni: sem se prijavila kot... Če ste že vpisani v razvid .., bi vam po mojem pripadsala dodatna 15% olajšava že za letos - če ste se ustrezno ob začetku prijavili na durs
Če imate samo odločbo o normiranih odhodkih, v računu za doo upoštevate 25% stroškov.
V obeh primerih za fizično osebo ne dajete NIČ čez e-davke, temveč ji izdate račun v polni vrednosti, v 15 dneh po preteku trimesečja pa vse take račune vključite v Obračun akontacij...(prvi obrazec za spje na spletni strani durs) - in ga NA PAPIRJU date na durs, ki vam izda odločbo.
Morda tudi vi ob tem v dobi reaktivcev pomislite na poštno kočijo...
lp
Če imate samo odločbo o normiranih odhodkih, v računu za doo upoštevate 25% stroškov.
V obeh primerih za fizično osebo ne dajete NIČ čez e-davke, temveč ji izdate račun v polni vrednosti, v 15 dneh po preteku trimesečja pa vse take račune vključite v Obračun akontacij...(prvi obrazec za spje na spletni strani durs) - in ga NA PAPIRJU date na durs, ki vam izda odločbo.
Morda tudi vi ob tem v dobi reaktivcev pomislite na poštno kočijo...
lp