Poročilo po 76.a členu ZDDV-1-NUJNO
Moderator: Mirko Zbačnik
Poročilo po 76.a členu ZDDV-1-NUJNO
Prosila bi za malo pomoči. Od 20.10.2011 velja novost pri DDV glede poročila po 76.a členu ZDDV-1. Če sem prav razumela vse skupaj: Mi smo davčni zavezanec. Od treh dobaviteljev, ki so tudi vsi davčni zavezanci smo prejeli račune za material in storitve vzdrževanja. Pri dveh gre za obrnjeno davčno obveznost. Jaz račune knjižim in za ta dva računa naredim samoobdavčitev. Problem se mi pojavi, ker moram jaz izdati račun naprej drugemu podjetju, ki je tudi davčni zavezanec, saj nam bo to podjetje poravnalo te tri račune, ker so nam oni naredili škodo, mi pa smo jo popravili. Ali jaz na računu tudi izkažem obrneno davčno obveznost za znesek dveh računov, za znesek enega pa obračunam DDV? Potem pa moram oddati še poročilo po 76.a členu ZDDV-1 na DURS, kajne? Se pa sedaj nič več ne obvešča DURS o začetku opravljanja teh storitev po 76.a členu ZDDV-1, kajne? Ali prav razmišljam? Prvič je prišlo do situacije, da moram račun izdati naprej in zato sem sedaj v dilemi, ali sem stvari prav razumela ali ne. Zelo bom hvaležna za pomoč in kakšen nasvet.
Re: Poročilo po 76.a členu ZDDV-1-NUJNO
A nihče nima izkušenj s tem?
A nima nihče nobenega nasveta?
Prosim za pomoč!
A nima nihče nobenega nasveta?
Prosim za pomoč!
če vi zaračunate storitev iz 76.a člena (razen kadar gre za prefakturiranje) ni pomembno ali ste jo dejansko opravili
vi, ali podizvajalci, gre za obrnejno davčno obveznost.
Tako kot ste napisali - prejeti računi samoobdavčitev.
Izdani računi obrnjena davčna obveznost - poročanje.
Prijava in odjava po 20.10.2011 ni več potrebna.
vi, ali podizvajalci, gre za obrnejno davčno obveznost.
Tako kot ste napisali - prejeti računi samoobdavčitev.
Izdani računi obrnjena davčna obveznost - poročanje.
Prijava in odjava po 20.10.2011 ni več potrebna.
Najlepša hvala za potrditev.
Nismo še imeli takšne situacije in ko se srečaš z nečim novim, je dobro, če ti kdo potrdi ali misliš prav ali narobe.
Še enkrat hvala.
Nismo še imeli takšne situacije in ko se srečaš z nečim novim, je dobro, če ti kdo potrdi ali misliš prav ali narobe.
Še enkrat hvala.
Se srečujem prvič s takim primerom.
če prefakturiramo (recimo 40% celotnega prejetega računa) opravljene storitve po 76a členu davčnemu zavezancu ali moramo poročati ali ne? in kako je z računom in obračunom ddv-ja?
Prosim za pomoč...
če prefakturiramo (recimo 40% celotnega prejetega računa) opravljene storitve po 76a členu davčnemu zavezancu ali moramo poročati ali ne? in kako je z računom in obračunom ddv-ja?
Prosim za pomoč...