obračun-napoteni delavci

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bojakt
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

obračun-napoteni delavci

Odgovor Napisal/-a bojakt »

Prosim, če mi lahko kdo pomaga izpolniti Rek1 in iRek za napotenega delavca /detaširanega/. Nikakor mi ne uspe pravilno izpolniti obrazca. Delavec je začasno napoten na delo v tujino - grabena storitev-za dva meseca. Ima osnovo plačo, od katere se odtegnejo prispevki in davki in del plače, od katere se plača samo dohodnina. To je v Rek1 poz. 102 in 103. Za vsako mnenje bom hvaležen, saj že zamujam z obračunom.
Lep pozdrav!
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: obračun-napoteni delavci

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Ojla! A res nihče ne ve? Jaz imam podoben primer: napotenega delavca na delo v tujino, urejeno ima oprostitev plačila dohodnine v Sloveniji, moramo pa mu obračunati prispevke. Do sem vse ok, kako pa naj oddam rek? Poskusila sem z različnimi kombinacijami (vrsto izplačila sem izbrala 1091 za detaširane delavce), pa zmeraj hoče imeti osnovo, od katere se plača davčni odtegljaj in znesek samega davka. Hkrati pa je oprostitev plačila dohodnine!? Ima kdo izkušnje s tem?

Najlepša hvala in lp!
JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: obračun-napoteni delavci

Odgovor Napisal/-a JulijaL »

Medtem sem izvedela, kako to narediti na reku: pri osnovi za dohodnino, davčnem odtegljaju in neto znesku je treba vpisati 0 (in ne puščati prazno polje), v ireku pa je treba dati kljukico pri uveljavljanju olajšav iz mednarodnih pogodb in pa kljukico, da je napoten delavec.

Lp!
Odgovori