V eni reviji sem prebrala, da se z decembrom zviša znesek povračila stroškov prehrane med delom na 4,60 EUR z januarjame pa 4,90 EUR.
Je to možno?
lp
Znesek povračila prehrane
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Znesek povračila prehrane
sem že ugotovila. Gre za kolektivno pogodbo za obrt in podjetništvo.
lp
lp
Koliko pa je najnižja možno povračilo za prehrano? A se je ta spodnji znesek s 1.1.2012 kaj zvišal?
Zanima me za gospodarstvo, ne vem pa katero kolektivno pogodbo morem gledati
.
Zanima me za gospodarstvo, ne vem pa katero kolektivno pogodbo morem gledati
Kolikor sem gledal sezname kolektivnih pogodb za nas velja splošna pogodba za gospodastvo. Nadomestilo za prehrano v letu 2011 je znašalo 3,56€. A mogoče kdo ve ali se to kaj dvigne, ker to je res mizeren znesek
.
Kolikor jaz vem splošne kolektivne pogodbe za gospodarstvo sploh ni več, ker je bila ukinjena.alno napisal/-a:Kolikor sem gledal sezname kolektivnih pogodb za nas velja splošna pogodba za gospodastvo. Nadomestilo za prehrano v letu 2011 je znašalo 3,56€. A mogoče kdo ve ali se to kaj dvigne, ker to je res mizeren znesek.
Ker se je tudi podjetje kjer delam uvrščalo v to kolektivno pogodbo imamo sedaj problem kam spadamo.
Mogoče kdo ve - ukvarjamo se z geodetskimi storitvami in storitvemi snemanja nepremičnin iz zraka.
Prosim za kakšno mnenje.
Najvišji znesek za povračilo prehtrane med delom, ki se ne všteva v davčno osnovo je 6,12 €
Glej Uredbo o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja - veljavnost od 1.8.2008
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=2591
Glej Uredbo o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja - veljavnost od 1.8.2008
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=2591
to, da imamo že peto leto isto davčno priznano tako prehrano med delom, da ne govorim o kilometrini, se nihče ne jezi ... cene so šle v teh dobrih štirih letih visoko v nebo 
tako je... poglejmo samo bencin!