Pozdravljeni.
prosim, če mi kdo pomaga.
sem sp in prvič oddajam davčni obračun, za 9 mesecev poslovanja.
pod št 16 imam osnove za dohodnino cca 5000 eur
splošna olajšava, ki mi pripada je osnovna spl. olajšava 3.143,57 eur + sorazmerni del dodatne splošne olajšave 2.296,58 skupaj torej 5440,15 eur.
Program mi sprejme višino olajšave samo do osnove za dohodnino in ko dam preveri je vse ok.
Ni mi pa čisto jasno naprej, ker so same nule!! in tudi osnova za določitev predhodne akontacije je nič. Ali je tako prav? a to pomeni, da mi mora durs vrniti to, kar sem jim že plačal v letu 2011, za leto 2012 pa mi dohodnine ne bo potrebno plačevati???
Hvala za odgovor, lp
osnova za določitev predhodne akontacije dohodnine
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: osnova za določitev predhodne akontacije dohodnine
Prav.
Če in koliko bo durs vrnil, je odvisno od vaših dohodkov v prvih treh mesecih 2011. lp
Če in koliko bo durs vrnil, je odvisno od vaših dohodkov v prvih treh mesecih 2011. lp
Zdravo,
vprašala bi v zvezi s popoldanskim s.p. in mesečnimi stroški.
Prispevke plačuje delodajalec, lastnika s.p. pa stane mesečno 36,06 EUR stroškov. So to vsi stroški ali je potrebno poleg tega upoštevati še stroške za poslovni TRR, stroške administracije, računovodstva, članstva v OZS... ? Kar skupaj doseže nekje cca najmanj 100 EUR/mesečno?
Hvala za informacije, Lejla
vprašala bi v zvezi s popoldanskim s.p. in mesečnimi stroški.
Prispevke plačuje delodajalec, lastnika s.p. pa stane mesečno 36,06 EUR stroškov. So to vsi stroški ali je potrebno poleg tega upoštevati še stroške za poslovni TRR, stroške administracije, računovodstva, članstva v OZS... ? Kar skupaj doseže nekje cca najmanj 100 EUR/mesečno?
Hvala za informacije, Lejla
Ste že sama odgovorila - tudi drugi stroški so, če se le nanašajo na podjetje...
Hvala mali007.
LP, lejla
LP, lejla