Spremembe-ZDDV-davčno obdobje
Moderator: Mirko Zbačnik
Spremembe-ZDDV-davčno obdobje
Prosim za pomoč. V sistem DDV smo se vključili 1.7.04, ali to pomeni ob najnovejših spremembah ZDDV (mislin na 2.člen), da tudi za nas velja davčno obdobje 1 mesec, ali mi ostanemo po starem.
Janika
Janika
Tudi jaz mislim, da ne padete še v mesečno davčno obdobje, ker je bila sprememba šele od 1.9.2004 dalje.
Hotela pa bi vas opozoriti, da nikakor ne smete kar čakati, da dobite obrazec za obračun DDV, ker se je že zgodilo, da so ga z DURS pozabili poslati. Če niste prepričani, bi jaz poklicala kontrolorko na DURS in boste izvedeli iz prve roke.
LP
Hotela pa bi vas opozoriti, da nikakor ne smete kar čakati, da dobite obrazec za obračun DDV, ker se je že zgodilo, da so ga z DURS pozabili poslati. Če niste prepričani, bi jaz poklicala kontrolorko na DURS in boste izvedeli iz prve roke.
LP
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal anka</i>
<br />Ali niso samo 3,6 in 1-mesečni obračuni ddv-ja. V kakšnem primeru je enoletno?
LP A.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Pardon, bila sem površna - mislila sem na 6 mesečni obračun, ker se ravno izide prijava-1.7. in do 31.12.04, še enkrat se opravičujem.
Janika
<br />Ali niso samo 3,6 in 1-mesečni obračuni ddv-ja. V kakšnem primeru je enoletno?
LP A.
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Pardon, bila sem površna - mislila sem na 6 mesečni obračun, ker se ravno izide prijava-1.7. in do 31.12.04, še enkrat se opravičujem.
Janika