Mi lahko kdo pomaga oz. pove kako pravilno nakazati plačo na trr (kaj napisanega o tej temi)
ali je to mogoče pogruntavščina naših bank zaradi nadomestil
plača+ prevoz+malica (en znesek) ali ločeno
plača
prevoz
prehrana
plača in povračilo stroškov
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: plača in povračilo stroškov
mi nakažemo v enem znesku - združeno
Pri nas ločeno - z dvema nalogoma :
- plača in
- prevoz in prehrana ( skupaj )
- plača in
- prevoz in prehrana ( skupaj )
kaj pa je prav? oz. v čem je smisel, da se nakazuje ločeno?
pri nas je ob inšpekcijksem pregledu preverjala nakazila - pa ni bilo nič narobe- da skupaj nakazujemo.
sej se na plačilni listi vidi- kako je razčlenjeno.
mislim, da je edini problem v nekaterih programih, ki ne omogočajo združevanja nalogov pri plači (tudi naš je tak - ampak potem jaz ročno popravim pri vnosu v banko)
sej se na plačilni listi vidi- kako je razčlenjeno.
mislim, da je edini problem v nekaterih programih, ki ne omogočajo združevanja nalogov pri plači (tudi naš je tak - ampak potem jaz ročno popravim pri vnosu v banko)
In bistven problem je upoštevanje prejemkov, ki so predmet izvršbe po Zakonu o izvršbi in zavarovanju. Glede na sklep o izvršbi, se ta nanaša ali na plačo ali pa na vse prejemke. In če je na plačo in je priliv v enem znesku, se to smatra kot plača. V namenu nakazila lahko navedete le en namen: SALA in ta se prenese tudi v namen priliva na TRR delavca.
Kolikor pa je v namenu nakazila tudi druga vrsta dohodka/prejemka, ki ni predmet izvršbe (npr. PRCP:plačilo izdatkov: potni stroški, malica, ki se nanašajo na izplačilo pri plači), pa se sme dvigniti v celoti iz TRR-ja.
lp
Kolikor pa je v namenu nakazila tudi druga vrsta dohodka/prejemka, ki ni predmet izvršbe (npr. PRCP:plačilo izdatkov: potni stroški, malica, ki se nanašajo na izplačilo pri plači), pa se sme dvigniti v celoti iz TRR-ja.
lp