obračunavanje prevoza na delo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
miša
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

obračunavanje prevoza na delo

Odgovor Napisal/-a miša »

Pozdravljeni, imam en problem. V septembru sem se na novo zaposlila. V pogodbi o zaposlitvi imam zapisano da mi podjetje povrne 70 % prevoza na delo. Sedaj pri izplačilu plače pa sem ugotovila, da izplačani prevozni stroški nikakor niso 70 %.Stanujem v Lenartu, vozim se v Celje. Nimam direktne linije, prestopim v Mariboru. S Certusa sem dobila oba podatka za prevozne stroške 23.895,00+59.940,00. Po mojih izračunih bi morala dobiti 83.835,00x70%=58.684,50 SIT prevoznih stroškov, vendar sem dobila nekaj več kot 34.000 SIT. Delavka, ki obračunava plače mi je dejala, da znesek prevoza deli z 30 dni, kolikor ima mesec dnevov (september). Nato pa ta znesek množi z dnevi, kolikor delavec dela. V septembru sem delala 18 delovnih dni (manjkala sem 3 delovne dneve)Pri prejšnjih zaposlitvah so mi prevozne stroške obračunavali glede na število delovnih dnevov in ne na dneve v mesecu.
Prosim, če mi lahko napišete,kje zakon predpisuje način obračunavanja prevoza na delo, da lahko ta podatek dostavim delavki, ki obračunava plače.
Vem da je to banalno vprašanje, vendar prosim za pomoč, saj ne vem kako naj drugače ukrepam. Hvala za odgovore in lep pozdrav, Miša
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Janika »

Verjetno sta podatka s katerima razpolagate cena mesečnih vozovnic, s katerimi ti omogočajo prevoz vse dni v mesecu zato jih delijo s 30.
Jaz se vedno poslužujem cenika za prevoz in upoštevam samo popuste na količino,če jih prevoznik da.

Janika
miša
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a miša »

Podatki, s katerimi razpolagam so za delovne dneve, in ne za cel mesec. Enosmerna vozovnica po ceniku Certusa znaša namreč: 590,00+1.480,00=2.070,00x2(povratna)=4.140,00 Mesečna delavska pa toliko kot sem omenila že zgoraj.Miša
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Delavcu po 130. členu ZDR pripada povračilo za prevoz. Višino določa SKPgd in sicer 60% stroškov javnega prevoza. Če višina povračil stroškov ni določena s KP splošne dejavnosti se določi z izvršilnim predpisom 2.odstavek 130. člena ZDR. ZPSDP določa, da se delavcu lahko povrne znesek prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi 100% v kolikor delavec nima možnosti prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi pa se mu prizna kilometrina v višini 15% cese 95. okt. bencina 8.člen ZPSDP.

Lidija
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

audis8
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a audis8 »

Tudi jaz imam eno vprašanje:
Delodajalec ministrstvo za obrambo mi je ob zaposlitvi jamcij prevoz na delo v višini 15% cene 95 oktanskega bencina za prevožen kilometer. Sedaj so mi to ukinli in sem dobila plačan javni prevoz na delo,zanima pa me kako naj se vozim v službo z avtobusom ko pa nimam prvih 20 km do MS nobene avtobusne povezave nato pa če hočem biti zjutraj ob 7.30 uri v službi moram štartat iz MS ob 22. uri zvecer da pridem do LJ do 7.30 ure zjutraj.

Katja
Odgovori