dnevnice

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nataat
Začetnik
Začetnik

dnevnice

Odgovor Napisal/-a nataat »

Morda je vprašanje nekoliko banalno ampak če ne veš ... [8D]:
kam v plačilni listi vnesem podatke o dnevnicah in povračilu potnih stroškov na službeni poti za zaposlenega delavca in kam (če se) to evidentira v obrazcih za DURS?
Jaz bi to dala v rubriko "bonitete, stimulacije in drugi prejemki iz delovnega razmerja" ampak po obrazcu potem to gre v osnovo za izračun prispevkov. Je tako prav?
Pomagajte.
LP
Nataša
jenny
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a jenny »

Ne vem razloga, zakaj bi dala to v plačilno listo. Bolj enostaven postopek je knjiženje stroška v glavni knjigi na podlagi potnih obračunov, kjer se vzpostavi na kto 255k obveznost do delavca, pri izplačilo (preg blagajne, nakazilo na ttr) pa se obveznost zapre. če izplačujete stroške le na dan plače, to ne pomeni, da mora biti v plačilni listi. V kolikor pa vztrajate, boste morali verjetno dopolniti program in vpisati šifro- izplačila dnevnice,potni stroški,.. kar vse spada v rubriko, kjer imate malico, prevoz, ampak ločiti jih je pa treba. Na ta način jaz ne bi komplicirala. Na rek obrazcu se ne vpisuje.
nataat
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a nataat »

Hvala za hiter odgovor. Gre za to, da sem doslej imela dnevnice samo za s.p.-ja, za zaposlene delavce pa še nikoli. Ker gre za izplačilo sem sklepala, da mora biti izkazano v plači.
Če ni potrebno je toliko lažje. :wink:
LP
Nataša
Odgovori