pozdravljeni!
prosim za pomoč, ne vem kako obračunati refundacijo bolniške za zaposlenega po KP dejavnosti trgovine.
ta pogodba določa 85 % povračilo od osnove za šifro 02 , na obrazcu ZZZS pa je pod to šifro možno obračunati samo 80 % nadomestilo in ne dovoli popravkov oz. spremembo odstotka.
v nekem pojasnilu na internetu sem zasledila, da se za KP trgovine refundira 85% za šifro 02.
Ali to ni pravilno, in zavod dejansko povrne samo 80%- tako kot ima določeno tudi v obrazcu????
lepo prosim za pomoč. hvala.
refundacija KP trgovine
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: refundacija KP trgovine
mogoče bo komu v pomoč
sm poklicala na zavod in dobila tak odgovor:
po 31 dnevu, se obračuna po pravilniku ZZZS- torej 80 % za poškodbo izven dela.
vprašala pa sem tudi, kako je s praznikom (ker sem brala razne debate na tem forumu) in mi je odgovorila, da se prav tako obračuna kot bolniška in dobi povrnjeno samo 80 %
lp!
sm poklicala na zavod in dobila tak odgovor:
po 31 dnevu, se obračuna po pravilniku ZZZS- torej 80 % za poškodbo izven dela.
vprašala pa sem tudi, kako je s praznikom (ker sem brala razne debate na tem forumu) in mi je odgovorila, da se prav tako obračuna kot bolniška in dobi povrnjeno samo 80 %
lp!
Re: refundacija KP trgovine
pozdravljeni,
imam še eno vprašanje. poslala sem na ZZZS zahtevek za refundacijo bolniške nad 30 dni in izpolnila vse potrebno - število ur osnove pa sem navedla, tako kot je dejansko bilo za leto 2011 - torej 2080 (imamo dejanski fond ur)
sedaj smo dobili zahtevek zavrnjen, z utemeljitvijo da je dohodninski fond ur za leto 2011 = 2088
ne razumem - kaj je dohodninski fond ur?
imam še eno vprašanje. poslala sem na ZZZS zahtevek za refundacijo bolniške nad 30 dni in izpolnila vse potrebno - število ur osnove pa sem navedla, tako kot je dejansko bilo za leto 2011 - torej 2080 (imamo dejanski fond ur)
sedaj smo dobili zahtevek zavrnjen, z utemeljitvijo da je dohodninski fond ur za leto 2011 = 2088
ne razumem - kaj je dohodninski fond ur?